Vaid mõne lihtsa võttega — üllatavalt, ka vähem meigi kandmisega — võid oma parimaid omadusi rõhutada ja vanusega tekkivaid murekohti peita. Kõige tähtsam on aga meelde jätta, et ükskõik, mis vanuses sa ka ei oleks, ilutoodete kasutamine peaks olema lõbus viis end väljendada. Kindlasti ei peaks see tunduma kui tüütu kohustus. Kui märkad oma peegeldust ja tuletad endale meelde, et kannad seda ilusat huulepulka, mõjub see suurepärase tujutõstjana!

Loe edasi ja saa teada kahe tippjumestaja nipid, kui oled vanuses 45 ja enam.

NAHK

Vähem on rohkem

See võib küll tunduda ebaloogiline, aga mida küpsemaks nahk saab, seda parem on kasutada vähem meigitooteid. Seda eriti jumestuskreemi, peitekreemi ja puudri puhul. Staaride jumestuskunstnik Vincent Oquendo soovitab alati alustada peitekreemiga — silmade all, nina ümber ja teistes piirkondades, mida parasjagu ühtlustada soovid. Järgmise sammuna soovitab ta kasutada kerge katvusega jumestuskreemi ainult tulemuse ühtlustamiseks. „Eesmärgiks on jätta nahk värskeks ja säravaks,“ rõhutab ta.

Puuderda minimaalselt, kandes kerge katvusega läbipaistvat puudrit vaid T-tsoonile.

Niisuta, niisuta, niisuta

Staaride jumestuskunstnik Mai Quynh soovitab aga puudri täielikult unustada. „Mida vanemaks saame, seda enam kaotab nahk niiskust ja elastsust,“ selgitab ta. „Seega näevad kreemtooted nahal palju paremad välja.“ Ta soovitab puudri kasutamise vältimiseks valida hoopis poolmati tulemusega vedel või kreemjas jumestuskreem. Nii saad vältida puudri kasutamist, mis kortsudesse koguneks ja neid rõhutaks.

Quynh soovitab leida jumestuskreemi, mis sisaldaks kasulikke koostisosi, nagu näiteks hüaluroonhapet ning kasutada jumestuskreemi all meigialuskreemi. Nii on tulemus ühtlasem ja kauapüsivam.

Armasta õhetust

Mõlemad staarjumestajad kinnitavad, et kreempõsepuna näeb igas vanuses suurepärane välja, kuid eriti soovitavad nad see valida vanemas eas. „See lisab nahale loomuliku ja tervisliku sära, mis aitab samal ajal ka varjata kuivust ja tuhmi jume,“ ütleb Quynh.

„Põsepuna tekitab alati noorusliku sära,“ usub Oquendo. „Kuna loomulik õhetus tekib põse keskosale, siis kannan kreemtoodet tavaliselt rohkem juuksepiiri suunas, hajutades seda väljapoole, et luua nooruslikult särav tulemus.“

Unusta päikesepuuder

Quynh sõnab, et päikesepuuder võib luua nahale soovimatuid varje. „Kuna nahk kaotab vananedes elastsust, võib selle päikesepuudriga rõhutamine luua soovitule vastupidise tulemuse.“ Ta soovitab valida hoopis säraandvad kreemtooted, mis nahale kuma ja soojust lisavad.

SILMAD

Head aega, punetus

Enne, kui silmameigile isegi mõtlema hakkad, loo värske põhi. „Punetavad silmad loovad väsinud ja kahvatu mulje, seega kasuta enne jumestamist punetusevastaseid niisutavaid silmatilkasid, mis sinu pilku värskust ja sära lisavad,“ soovitab Oquendo.

Klaar põhi

Oquendo eelistab alustada kreemja lauvärviga, mille seejärel puuderlauvärviga kinnitab. „Kreemjas toode loob ideaalse põhja, millele puudertoode kinnituda saab.“

Quynh soovitab proovida ka lauvärvi aluskreemi, mis toimib kui korrektor. „See aitab laugude tooni ühtlustada, samal ajal aidates lauvärvil kauem püsida,“ ütleb ta.

Jää naturaalseks

„Hoidu vanemas eas ülisädelevatest lauvärvidest, kuna need rõhutavad kortsukesi,“ soovitab Quynh. Tema sõnul võiksid eelistada neutraalsetes toonides matte või siidise tulemusega lauvärve, mis ei ole liiga tumedad.

Oquendo soovitab neid laugudele kanda pehme pintsliga, alustades ripsmepiirist, liikudes kulmude suunas kuni lauvärv on hajutatud.

Rõhuta

„Ära alahinda silmalaineri ja ripsmetuši mõju,“ sõnab Quynh. „Silmade rõhutamine on oluline, sest see muudab pilgu visuaalselt suuremaks.“

Oquendo sõnul võiksid eelistada geelja koostisega silmapliiatseid ja volüümi andvaid ripsmetušše.

Ära unusta kulmusid

Kuigi silmade rõhutamine on ülioluline, aitavad kulmud soovitud tulemust veel paremini saavutada. Kulmud aitavad nägu raamida ja silmadel tõeliselt särada.

„Alusta kulme pliiatsi või puudriga täites keskelt — nende kõige kõrgemast kohast ning loo ühtlane tulemus,“ õpetab Oquendo. „Kui sinu kulmudes on hallid karvad, kata need kulmugeeliga, mis on üks toon tumedam kui sinu naturaalsed kulmukarvad.“

HUULED

Ettevalmistus on tähtis

Kindlustamaks, et huuled näeksid välja lopsakad ja siledad, on oluline need enne huulepulga kasutamist korralikult ette valmistada. Ära unusta huulte eest hoolitsemist ka päevadel, mil sa neid värviga üle ei võõpa. Regulaarne koorimine ja niisutamine on olulised igas eas. Naha niiskustaset aitab kõrgena hoida ka regulaarne vee joomine. Vali huulepalsam, millel on niisutavad koostisosad nagu sheavõi, kookosõli ja E-vitamiin. Boonuspunkte saad, kui kasutad sellist, milles sisaldub ka päikesekaitsefaktor.

Unusta matt huulepulk

Huuled on iga meigi puhul justkui kirsiks tordil, seega on oluline, et need oleksid võimalikult niisutatud. Kui oled 45-aastane ja enam, on hea mõte vältida matte huulepulkasid, mis mõjuvad kuivatavalt ja kogunevad kortsukestesse.

Oquendo soovitab valida siidise või läikiva tulemusega huuletooted. Kui sära sulle ei meeldi, vali vähemalt kreemjas matt koostis. „Kreemjal matil huulepulgal on siiski rohkem velvetine tekstuur, mis on huultel mugavam ega mõju nii kuivatavalt kui näiteks matt vedel huulepulk. Hea mõte on iga huulepulk siiski paari panna huulepalsamiga.“

Klassikaline võlu

„Klassikaline punane huulepulk on ajatu ega lähe kunagi moest välja,“ kinnitab Oquendo. „Heledad nahatoonid löövad hetkega särama, kui kasutada sinise alatooniga punast. Keskmised nahatoonid näevad aga kõige ilusamad välja sooja oranži alatooniga punasega. Kui sul on tumedam nahatoon, vali neutraalne punane, milles leidub nii soojasid ja külmasid alatoone, tuues tõeliselt sinu nahatooni sära välja.“

Allikas: First for Women