Kaks toitainet, mis tagavad ilusa, särava ja noorusliku naha on kollageen ja C-vitamiin. Ka üksinda on nad inimese organismile kasulikud, aga kui tarbid mõlemat korraga, muutub su näonahk pikapeale ilusaks ja nooruslikuks.

Kollageen

Kollageen aitab hoida naharakke koos, selgitab dermatoloog Ritu Saini. Samuti tagab see naha elastsuse ja aiatab taastada surnud naharakke. Seetõttu on üldise tervise ja eriti veel naha tervise jaoks väga oluline säilitada piisav kollageenitase. Kuna vanusega kahanevad inimese nahas olevad kollageenivarud, on ühel hetkel vaja hakata seda juurde võtma, et hoida varusid tasakaalus. Kui kollageenitase läheb liiga madalaks, hakkavad tekkima esimesed vananemismärgid, näiteks peened kortsud näkku. Uuringud on ka näidanud, et piisava kollageenitasemega inimeste haavad paranevad kiiremini. Igati kasulik, või mis?

C-vitamiin

C-vitamiini manustamine aitab näonahal särada, ja mis kõige olulisem, aitab hoida meie näonahka noorena. Meie keha vajab C-vitamiini, et kollageeni sünteesida, sellepärast on vaja tarvitada kollageeni ja C-vitamiini samal ajal. Ka on uuringud näidanud, et pelgalt C-vitamiini tarvitamine võib suurendada kollageeni tootmist naharakkudes.

Allikas: Mindbodygreen