Tarbijatel on täna üha enam roheline mõtteviis. Naturaalsed ja orgaanilised koostisained erinevates toodetes on muutunud populaarseks tänu oma positiivsele mõjule nii tervisele kui ka keskkonnale. Suurema muutuse tegemiseks peavad aga koostööd tegema nii tarbijad kui ka brändid. Anname nõu, kuidas saad ise teadlikult tarbimisega sellele kaasa aidata.

1. Taaskasutata pakendeid

Oleme juba harjunud kilekoti asemel lahedaid riidekotte kasutama, kuid oled sa mõelnud ilutoodete pudelite-pakendite taaskasutamise peale? Näiteks hoia kehakoorija purgis oma meigipintsleid või pane ehted ära põlenud klaasist küünalde ümbrisesse. Kasuta oma tühjaks saanud silmakreemi purki reisile minnes näokreemi jaoks. Otsi toodetelt taaskasutamise märki!

2. Kasuta orgaanilisi tooteid

Karmid kemikaalid ja toksiinid on viimased asjad, mis peaksid sisalduma sinu igapäevases näopuhastajas, peitekreemis, ripsmetušis või parfüümis. Iga naine peaks määrima oma kehale vaid parimat kraami. Orgaanilised ilutooted on vabad kemikaalidest, muutes need kehasõbralikumaks, aga ka turvalisemaks töötajatele, kes ilutoodete tootmisega tegelevad.

3. Ütle „Ei“ mikroplast osakestele

Arvatakse, et aastaks 2050 leidub ookeanides rohkem plasti kui kalu, sest inimkonna nõudlus plastmassi järele aina kasvab. Kusjuures suur osa plastsaastest meres ei moodusta mitte suuremõõdulised plastpudelid või -pakendid, vaid hoopis kuni 5mm läbimõõduga plastpuru ehk mikroplast.Üheks mikroplasti tekkeallikaks on ookeanides hulpiv plast, mis aja jooksul merevees väiksemateks tükkideks mureneb ja merepõhja vastupidava purukihi moodustab. Samuti eraldub peenikest plastprügi plastist esemetest, pesuvahenditest, kosmeetikatarvetest, ravimitest ja tekstiilidest.

Kuigi mikroplast on ilutööstuses veel kasutusel, ei tohi seda alates 2018. aastast enam toota näiteks UK-s ja lähiajal on sarnane seadus jõustumas Rootsis, USA-s, Uus-Meremaal, Hollandis, Kanadas ja Austrias. Mille eest on meie ökosüsteem kindlasti väga tänulik.

4. Ära veeda duši all tervet igavikku

Veeprotseduuridel on rahustav mõju — teame seda! Kuid ökoloogiliselt teadliku eluviisi nimel ära lase vee niisama joosta, keera see seebitamise-šampoonitamise ajaks kinni. Või käi kallimaga koos pesemas. See lisab ka vürtsi teie suhtele.

5. Eelista brände, kes annavad midagi tagasi

Paljude ilubrändide missiooniks on ka sotsiaalne vastutus ehk nad panustavad heategevuslikesse organisatsioonidesse. Näiteks, äsja Eestisse saabunud Austraalia juukse- ja kehahooldusbränd Eleven Australia võtab asja tõsiselt. Nad teevad koostööd rahvusvahelise organisatsiooniga Hagar, mis võitleb inimkaubanduse vastu. Organisatsioon aitab koduvägivalla all kannatanud ja sekskaubanduse võrku sattunud naistel leida uue elu ning end ise toetada. Hea uudis on see, et ka eestlased saavad kaasa lüüa. Ostes nende bestsellerist Miracle Hair Treatment toote, läheb 1€ organisatsiooni toeks. Lisaks on nende tooted PETA-sertifikaadiga ja parabeenivabad, pakendid taaskasutatavad.