Toome sinuni nipid, kuidas 20ndatel eluaastatel oma näonaha eest edukalt hoolitseda.

1. Vähem on rohkem

Pragune eluetapp on muidugi katsetamiseks… Siiski ei tasu unustada, et mida rohkem asju sa oma näkku paned, seda suurem on risk ärritusele, punetusele ja aknele. Paljud inimesed arvavad, et neil ongi tundlik nahk, aga tegelikult on nad ise oma naha selliseks muutnud. Liigne näokoorijate, toonikute, hapete, puhastusvahendite ja meigi kasutamine rikub ära naha pealmise kihi.

Leia omale võimalikult lihtne ja looduslik rutiin, mis sulle töötab ja jää sellele kindlaks.

2. Päikesekreem on oluline

Kanna hommikul näkku päevakreemi, mille SPF on vähemalt 30. Võid ka investeerida jumestuskreemi, milles on SPF faktor sees. Nii võid julgelt nautida päikest muretsemata kortsude, pigmendilaikude ja naha kuivuse pärast.

3. Toidulisandid, mis panevad särama

Kauniks seest väljapoole! Biotiin, tsink, kollageen ja C-vitamiin on lisandid, mis tagavad sulle kaunilt kumava noorusliku naha ja ka terved juuksed ning küüned.

4. Palun, pese oma nägu

Peale head pidu väsinuna koju jõudes on kiusatus otse voodisse vajuda väga suur, kes seda ei teaks! Rasuse naha ja akne vältimiseks on igaõhtune näopesu hädavajalik. Kellelegi meist ei meeldi ärgata umbes pooride ja vistrikega. Päeva jooksul koguneb näkku palju mürgiseid kemikaale, mis on vastutavad sinu näonaha enneaegse vananemise eest.

5. Niisuta oma nägu toitva kreemiga

Praegu tehtud otsused peegelduvad su näost 30ndates ja 40ndates eluaastates. Vali hoolega, milline kreem sobib sinu nahatüübiga.

Head alternatiivid naha niisutamiseks on kasutada looduslikku aaloe vera geeli või antibakteriaalsete omadustega kookosõli.

6. Võitle aknega targalt

Peale näo pesemist ära kuivata oma nägu rätikuga, mis sul vannitoas juba nädal aega seisnud on. Näo kuivatamine vana ja musta rätikuga on üks levinumaid vigu, mis inimesed näo pesemisel teevad, olgu nad 20ndates või mitte. Vaheta pidevalt ka oma padjapüüre ja ära unusta desinfitseerida oma telefoni — sa ei kujuta ettegi, kui suur bakteripesa see on.

7. Joo puhtalt

Peod ja alkohol kuuluvad 20ndate eluaastate hulka, aga mõjuvad nahale laastavalt. Piisavas koguses vee tarbimine on võti kauni ja noorusliku näonahani. Proovi nädalas teha vähemalt kolm alkoholivaba päeva, võimalusel tarbi naturaalset veini, asenda kohv rohelise teega ja väldi magusaid jooke.

Kokkuvõtteks

20ndad on eluperiood, mil üks olulisemaid õppetunde on mõõdukus. Muidugi, katseta julgelt uusi meigitooteid, aga pea meeles, et liiga palju head pole kunagi hea. Naudi ka sõbrannadega kokteile, aga toitu tervislikult ja tasakaalukaalt. Joo palju vett ja puhka piisavalt. Nahahooldus, nagu elugi, eeldab tasakaalu.

Allikas: MindBodyGreen