“Tugevad juuksed on väga oluline vundament, mis toetab ka seda, kuidas need soengus püsivad, milline on nende värvitoon ja kui terved need üleüldiselt on,” selgitab juuksespetsialist John O’Brien.

Tugevad juuksed saavutad siis, kui su juuksekius on piisav valkude ja niiskuse tasakaal, mis ei pruugi aga nii oll, kui kuumtöötled ja värvid juukseid liiga tihti, mistõttu need muutuvad hapraks ja pole enam silmale nii ilusad vaadata.

Kui juukseid silmadega vaadates on võimalik mõelda, kas need on ilusad või mitte, siis selle kahesammulise testiga saad teada, kui tugevad need on:

1. samm: hapruse test

Hoia üht salku oma kuivadest juustest otsa pidi üleval ja eemal oma peanahast ning kasuta teise käe sõrmi, et juukseid õrnalt peanaha suunas "kammida". Vaata, kui palju lühemaid otsi seejärel salgust eemale hoiab. “Tavaliselt on see umbes kümme protsenti, aga kui sinul paistab neid olevat rohkem, võib see viidata, et su juuksed on keskmiselt või isegi hullemini kahjustatud,” selgitab O’Brien.

2. Elastsuse test

“Elastsus kujutab endast lihtsalt juuste võimet venida ja seejärel minna tagasi oma endise pikkuse juurde,” selgitab O’Brien. Kui su juuksed on terved, peaksid nende pikkus kohe taastuma, kui mitte, siis need tõenäoliselt murduvad.

Selleks, et oma juuste elastsust testida, seo ühe käega paelasuurune jupp rätikukuivi (aga niiskeid) juukseid ümber oma sõrme ja kasuta kahte teise käe sõrme, et juukseid õrnalt alla poole sikutada. Nüüd jälgi, kui palju need venivad ning kas nad suudavad minna tagasi oma originaalse pikkuse juurde. “Kui su juuksed lähevad kohe tagasi, on need tugevad. Kui need jäävad veninuks või katkevad, pead oma juuste valkude ja niiskuse tasakaalu tõstma, et juuksed oleksid tugevad ja elastsed,” õpetab O’Brien.

Kui tegid ära need testid ja avastasid, et su juuksed on väga katkised, siis ära muretse. Kui edaspidi nende eest korralikult hoolitsed, on võimalik olukorda veel parandada. Selleks tuleb vaid tervislikumalt toituda ja tuua toidulauale valgurikkaid toiduaineid ning erinevate juuksehooldustoodete abil juukseid hooldada.

Allikas: Well+Good