Juuksed väsivad ja vajavad aeg-ajalt puhastuskuure ja vitamiiniturgutust nagu kogu meie keha. Niiskuse kaotamise, rabenemise ja purunemise vältimimiseks on õnneks olemas mõningad lihtsad kodused nipid.

Avokaado maskist saavad juuksed piisavalt niisutavaid proteiine, et püsida lopsakad. Koori üks küps avokaado, purusta ühtlaseks massiks, lisades üks teelusikatäis nisuiduõli ja teine teelusikatäis jojobaõli. Kanna mask juustesse pärast pesemist, masseerides juuksejuurtest kuni otsteni välja. Pane vannimüts pähe ja lase 10-15 minutit mõjuda. Loputa. Korda protseduuri kord nädalas.

Želatiini mask - sega supilusikatäis maitsestamata želatiini tassi veega, kuni see muutub geeljaks. Lisa teelusikatäis õunaäädikat ja kaks tilka jasmiini ja rosmariini eeterlikku õli. Sega korralikult ja kanna segu pärast šampooniga pesemist hoolikalt juustesse. Jälgi, et juuksed saaks kaetud juurtest kuni otsteni. Jäta 5-10 minutiks mõjuma. Korda protseduuri kord nädalas.

Või mask - suurepäraseid tulemusi annab soolasisalduseta või juustesse määrimine. Niisuta kõigepealt juukseid kergelt sooja veega ja sulata või veidi pehmemaks, et seda oleks lihtsam peale kanda. Kanna või juurtest kuni otsteni juustesse ja pane sooja veega niisutatud rätik pooleks tunniks pähe. Seejärel pese juukseid nagu tavaliselt. Või eemaldub juustest hõlpsasti juba kerge pesu järel. Protseduuri võib korrata paar korda nädalas. Või asemel võib kasutada ka Chantilly kreemi. Chantilly kreem on magus ja kergelt vaniljemaitseline vahustatud koor, mille suhkru-koore vahekorraks on 60 grammi suhkrut 200 ml rõõsa koore kohta.

Mandliõlimask - sega omavahel veidi piima ja 1 muna ning lisa mõned mandliõli tilgad. Kanna juustesse. Kata kahekümneks minutiks rätikuga ja loputa.

Riitsinusõli küüslauguga - sega kaheksa supilusikatäit sooja riitsinusõli kaheksa suure purustatud küüslauguküünega. Jäta 36 tunniks seisma ja kurna küüslaugud õlist välja. Masseeri saadud õli juustesse ja mässi juuksed rätikusse. Jäta vähemalt üheks tunniks mõjuma, siis pese šampooniga ja loputa nagu tavaliselt.

Kuivi juukseotsi aitab parandada oliivõli. Kanna seda juustele igaks kolmandaks ööks ning lase mõjuda öö läbi.

Kui oliiviõli käepärast pole, aitab tavaline või. Kanna või juustele, lase veerand tundi mõjuda ning pese see maha seguga, millesse segad pool klaasi äädikat, pool klaasi sidrunimahla ja pool liitrit sooja vett.

Ja viimase läike andmiseks soovitame niisutada juukseid seespidiselt - võta iga päev koos toiduga ka üks teelusikatäis linaseemneõli!

Siluett soovib edukat juuste taaselustamist. Suveks karv läikima!