Santiago de Compostela ja gurmeeroad

Kui sinu nõrkuseks on toit, siis täidab Santiago de Compostela kõik su isud.

Räägitakse, et oma silm on kuningas, ent siin on kuningaks hoopis suu. Santiago de Compostela on toidufanaatiku unelm. Viimases peatuses Camino de Santiago palveteel pakutakse kohalike hõrgutiste rikkalikku valikut — merikarbid paprikakastmes, soolahelvestega serveeritud Padróni kaunpipar ja muidugi Galicia gastronoomiline kroonijuveel, pulpo a la gallega (magusa või vürtsika paprikaga serveeritud mahlane kaheksajalg). Söö, palveta ja armasta Santiago võluvas vanalinnas.

Ronda ja romantika

Rondas on tunda armastuse hõngu.

Ronda ja romantika on võrratu kooslus. Igivanade kaljude otsas asuv ja võimsa El Tajo kanjoni poolt kaheks lõhestatud antiikne linn pakub peadpööritavaid vaateid, mis teid armsamaga ahhetama panevad. Jalutage käsikäes Puente Nuevo sillal ja imetlege, kuidas kuristik jalge all maad võtab, ning saage Palacio del Rey Moros osa keskaegsete mauride saladustest. Ronda, Andaluusia tõeline pärl, paneb su südame kindlasti põksuma.

Girona ja ajalugu

Mine ajas tagasi …

Romaani ja gooti stiilis ehitised, hammam, juudi kvartal, rääkimata „Troonide mängu“ mitmest filmimispaigast — Girona on suure pärandiga väikelinn. Läbi Girona vanalinna jalutamine on justkui ajas tagasi minek, sest keskaegsetelt tänavatelt leiab katalaani kultuuripärle igal sammul. Heida pilk kindlasti ajaloolisele katedraalile, kirikutele, munakivisillutisega kõrvaltänavatele, muuseumidele, galeriidele … Igal paigal on oma lugu jutustada. Girona särab kui kroonijuveel — mine ja saa sellest osa.

Logroño ja veini degusteerimine

Roomlastelt tuleb tuntud mõttetera in vino veritas — veinis peitub tõde. See on aga kindlasti tõde, et Logroño on unistuste paik.

Logroño põhjapoolne kliima on ideaalne suurepäraste viinamarjade kasvatamiseks. Võta suund selle laugetele mägedele ning otsi mõni veinikelder, et õppida Rioja, Hispaania maailmakuulsa punase veini kohta kõike. See imeilus maapiirkond meeldib sulle kindlasti, eriti veinisaladuste avastamine ja muidugi veini degusteerimine. Kui soovid veinirännakul veelgi kaugemale minna, vaata üle ka kohalik spaa, kus pakutakse veinihoolitsusi — nii saad tõeliselt aru, millest roomlased rääkisid.

Logroño on ideaalne sihtkoht, kus nautida veini ja toitu, ent samuti leiab sealt rikkalikult kultuuri ja lummavaid vaateid.

Segovia ja lossid

Ole valmis Segovia kirjeldamatule sarmile alla vanduma.

Selles võluvas linnas ringi jalutades astud ajaloos muudkui tahapoole. Keskaegsed kuningad, Rooma keisrid, mauride sultanid — kõikide nende jalajäljed on endiselt siin, tänapäeva Segovias leitavad. Linna paljud aarded on pea täielikult säilinud ning lossid näivad justkui elavate ja hingavate olenditena. Segovia lummavate losside esirinnas on Alcázar. Legendi kohaselt sai Walt Disney uinuva kaunitari lossi loomisel just sellest paigast inspiratsiooni. Olgu see siis tõsiasi või mitte, aga Segovia rabab su kindla peale jalust.

Avasta Segovia arhitektuurilisi imesid ning ära unusta ka Vana-Rooma tuntud akvedukti vaatama minna.

Cuenca ja värske õhk

Cuencas on tunda lausa maagilist hõngu.

Sule oma silmad. Hinga sügavalt sisse, täida kopsud selle laitmatult puhta õhuga ja hinga rahulikult välja. Kui taas oma silmad avad, lööb Cuenca ilu su tummaks. Kaljurüngastel ning Júcari ja Huécari jõgede kanjonite kõrval asuv linn kerkiks justkui otse oru põhjast. Ja kirsina tordil ripuvad otse kalju äärel Cuenca kuulsad rippuvad majad (Las Casas Colgadas). Mine veidi linnast välja ja leiad eest eri jalutusradu, et jalad kõhu alt korralikult välja saada. Valida on mäetippude ja -jalamite, jõgede, preeriate ja paljude muude loodusimede vahel.

Võta ette reis Cuencasse ja ole valmis selle maagiast osa saama.

La Orotava ja tähevaatlus

Imetle sellest universumi aknast kosmose saladusi.

Atlandi ookeanis asuv lumiste mäetippude ja laitmatult puhta Kanaaride õhuga võimas Teide vulkaan on täiuslik paik kosmose üle mõtisklemiseks. Sea end La Orotavast videvikul tähtede vaatlemise ekskursioonile ning imetle meie lõputut valgusetäpikesi täis taevast. Lisaks annavad ekspertidest giidid neid taevakehasid uurides nendele põnevatele nähtustele ka haaravaid seletusi.

Mine ja avasta seda köitvat koloniaallinna, üht säravaimat tähte Tenerife galaktikas.