• Kui ei taha, et tüütud herilased, kärbsed ja muud tiivulised tüütused aiapeol külaliste ümber tiirutavad, võib verandanurka asetada mõned kausid õllega: tiivulised kihutavad maitsvat kraami mekkima ja sinna nad jäävadki.

• Kui terrassinurgast turritab välja mõni roostes kruvi, mida on raske keerata, võib sellele veidi õlut peale valada - idee poolest peaks see roostet eemaldama. Seejärel saab vajaliku töö lõpule viia ja ennast premeerida - mõistagi lonksu jahutava õllega.

• Viinas olev etanool ehk viinapiiritus on põhikoostisosa enamikus õhupuhastajates. Alkohol värskendab kangad ja õhu ning tapab ebameeldivat lõhna tekitavad bakterid. Poest ostetud õhuvärskendajad sisaldavad kemikaale, mis käituvad kehasse sattudes nagu östrogeen ja võivad hormonaalse tasakaalu segi paisata. Viin aga ei jäta kuivades jälgi ega lõhna - pihusta seda õhku puhtalt või lisa sellele mõni tilk oma lemmikut eeterlikku õli.

• Põhjus, miks lilled vaasis kiiresti närtsivad, on bakterid lillevees. Bakterid kinnituvad lille varreotsa külge ja takistavad lille vett manustamast. Lisa üks osa viina viiele osale veele, et bakterid ei saaks lilli kahjustada.

• Niisuta riidetükk viinaga ja pühi üle oma aknad ja läikivad pinnad. Viin lahustab rasvad ja õlid, mis plekke ja tuhmust tekitavad ning muudab pinnad jälgi jätmata säravaks.

• Vala plastikaatkotti viina, kinnita see ja pane sügavkülma. Järgmine kord, kui pea ära lööd või lihased valutavad, saad koti külmast võtta ja ennast ravida. Trikk on selles, et viin ei külmu täielikult, nii et selline jääkott sulandub kehakumerustega ja leevendab seega valu palju paremini kui külmutatud juurviljade pakk, mis tavaliselt valu korral sügavkülmast haaratakse.

Erinevatest allikatest kogunud Eve Salundi