Balbiino jäätise põhikomponent rõõsk koor ostatakse vaid Eesti tootjatelt. Toorainesse ei lisata kunstlikke värvi- ega lõhnaaineid. „Eesti toidu suurim konkurentsieelis ongi ökoloogiliselt puhtaimas keskkonnas sündinud või kasvanud tooraine. Loomulikult kasutame seda oma toodetes ära, et pakkuda tarbijatele parima kvaliteedi ja maitseomadustega jäätiseid, mis rõõmustavad igas eas magusasõpru,“ ütles Põhi.

Uue jäätise tootearenduse protsess kestab ligi aasta aega. „Algab see alati ideest, misjärel tellitakse majja esimesed tooraine näidised. Laborikatsele järgneb alati tootmiskatse, milleks tellitakse juba suurem kogus vajaminevaid tooraineid. Ajamahukaim on pakendi kujunduse tegemine, pakendi trükinäidiste kinnitamine ja pakendi tootmisprotsess, mis sõltuvalt pakendi tüübist võib võtta aega kuni neli kuud. Lõpuks planeeritakse toote turunduslik lansseerimine. Tänast aastaaega arvestades võite aimata, et Balbiinos juba teatakse, milliste maitsetega jäätised tuleval kevadel tarbijani jõuavad,“ kasvatas Põhi ootusärevust.

Vaata videost, milline näeb jäätisetootmine välja Balbiino tehases ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid