Saaremaa tootmiskompleksis töödeldakse kala algusest lõpuni – fileed kas maitsestatakse või suitsutatakse, sealsamas ka pakitakse. „Oleme võimelised tootma päevas ca 20 000 väikest jaepakendit. Soolame päevas 5000kg ning suitsutame 1000kg kala. Kulinaariatoodete tehasepoolel panevad nobedad saare naiste näpud päevas karpi ligi 250kg räimerulle. Samuti toodame seal eelküpsetatud forellipalle ning forellikotlette, ligi 700kg päevas,“ avab Voika kodumaise kalatööstuse numbreid.

Saaremaalaste jaoks on kala olnud ajalooliselt oluline ning midagi palju rohkemat kui lihtsalt osake toidulauast. Seda väärtust hindab ka Heimon Kala. „Tahame, et kala oleks võimalik puhta südamega tarbida nii praegu kui aastaid hiljem. Selleks oleme võtnud eesmärgiks kasutada Heimon Kala pakendites võimalusel keskkonnasõbralikke materjale, samuti astume samme keskkonnamõjude vähendamiseks nii kasvatustes kui tootmises – näiteks aitavad seda saavutada investeeringud tänapäevastesse pakkemasinatesse ja päikeseenergia kasutamine,“ ütleb Voika.

Vaata videost, kuidas käib töö kalatööstustes ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid