Oluline punkt on investeeringute juures seegi, et uued tootmisseadmed on oluliselt energiasäästlikumad. „Võtsime kasutusele soojustagastussüsteemid, mille abil väheneb ettevõtte soojusenergia tarbimise maht. Kogu soojuse, mis protsessi käigus toodetakse, saab ära kasutada vee soojendamiseks. Selleks sai ehitatud spetsiaalne soojustagastusjaam,“ sõnab Läets.

Üks Saaremaa Lihatööstuste tuntumaid tooteid on Saaremaa juustuviiner – selle tegemiseks kulub ligikaudu pool päeva ning lihast viineri tegemisega on seotud mitu protsessi. „Kõigepealt liha konditustatakse, siis see peenestatakse ja segatakse vastavalt retseptile. Peenestatud liha kuterdatakse, lisades maitseained ja muud vajalikku. Kuterdatud toorainet nimetatakse vorstimassiks. Seejärel pritsitakse vorstimass vorstipritsiga soolde – juustuviineri puhul siis viinerikesta, paigutatakse raamidele ja lükatakse paariks tunniks ahju. Kui viinerid ahjust tulevad, peab need kiiresti maha jahutama ning kui need on jahutatud, saab toote pakkida juba tarbijapakendisse – tarbijale tuttavasse kollasesse karpi,“ kirjeldab tootmisjuht Illimar Poopuu tarbijate lemmiktoote saamisprotsessi.

Vaata videost, kuidas Saaremaa Lihatööstuses teisedki lihatooted valmivad ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid