Salvest on ka Eesti suurimaid mahetoodangu tootja töötlejaid, toetades seeläbi kohaliku mahetooraine kasvatamist. Mahetoorainet kasutatakse eelkõige lastetoitude valmistamisel, näiteks on paljud Salvesti Põnni lastetoidud täielikult ökoloogilised, samuti on ökoloogilisest toorainest Prestó püreesupid ja Smushie smuutid.

Kui tooraine jõuab tehasesse, kontrollitakse selle kvaliteeti ning seejärel juba kõik tükeldatakse ja maitsestatakse sisuliselt samamoodi kui koduköögis talvevarusid purki pannes, kuid lihtsalt kordades suuremates kateldes ja suuremas koguses. Aastas toodab Salvest enam kui 7000 tonni toitu, millest ligi 1000 tonni moodustab lastetoit. Lastetoidu osakaal Salvesti tooteportfellis on aastate jooksul järjest kasvanud. Kuigi lastetoitusid toodetakse juba aastast 1966, siis alles 5 aastat tagasi moodustas lastetoit toodangu käibest 8%, täna aga juba enam kui 30%. Pikki aastaid oli Salvest ainuke lastetoidu tootja Eestis ning Põnni kaubamärki kandvatel toodetel üles kasvanud mitu põlvkonda tarbijaid.
Kui tuttavaid purgisuppe, -salateid ja valmistoite naudivad peamiselt kohalikud elanikud, siis Salvesti lastetoidud on leidnud ekspordituru ka välismaal. Kokku ekspordib Salvest ligikaudu viiendiku toodangust. Peamisteks ekspordi sihtriikideks on Soome, Venemaa, Läti ja Tšehhi.

Oma panuse annab Salvesti toodete valmimisse igapäevaselt 190 töötajat. „Suvisel kurgihooajal võtame juurde veel 20-30 ajutist töötajat, kes aitaks meil Eesti põldudel kasvanud kurgid võimalikult värskelt purki panna,“ lisab Vilipuu.

Vaata vaata videost, kuidas valmivad talvevarud ja sirvi Delfist ka teiste toidutootjate videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid