Valio tegutseb Eestis kahes tootmisüksuses – Tartu külje all Laevas ning Võrus. Laeva tehases tegutseb igapäevaselt üle 260 töötaja, kes kannavad hoolt selle eest, et piimatooted retsepti järgi valmiksid ja tarbijateni jõuaksid. Võru juustutööstus on aga üks Võrumaa suurimaid tööandjaid, andes tööd ligi 180le inimesele.

Ka tootmismahud on Valio Eesti tehastes märkimisväärsed. Laeva tehases valmib ühes kuus enam kui 7000 tonni jagu piimatooteid – kokku üle 220 erineva toote. Võru juustutööstus valmistab igakuiselt ligi 80 toodet mahus 900 tonni.

Küll aga ei täida Valio piimatooted tonnide viisi ainult eestlaste kõhte, vaid valmistavad rõõmu ka välismaal. „Ekspordime suure osa Valio Eesti toodangust, millest palju läheb lähiriikidesse, aga ka eksootilisematesse kohtadesse, näiteks Kanadasse, Itaaliasse, Maltale ja Kreekasse,“ ütleb Valio Eesti turundusjuht Nele Jõemaa.

Valmistades tooteid nii kohalikule kui ka eksportturgudele, lähtub Valio traditsioonidest ja tuttavatest maitsetest, unustamata seejuures siiski pakkuda ka põnevamaid maitseid.

„Meil on tõesti palju häid kohalikke tooteid, mida on aastakümneid tehtud ning mida eestlased siiani kõrgelt hindavad, aga üha enam proovib eestlane rõõmuga ka erinevaid uusi maitseid, mis on pisut eksootilisemad,“ selgitab Jõemaa.

Vaata videost, milline on piimatööstuse igapäev ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid