Donuts
23. novembril Põhjala tehases toimuval Black Food Festivalil saab veeta soovi korral kogu päeva: alustada soolastest suupistetest, siis mekkida midagi toekamat ja lõpetuseks nautida suussulavaid musti magustoite. Miks mitte näiteks oivalisi musti donutseid, mida pakub Eesti Donuts. Uurisime turundusjuhilt Rita Maikovilt, millega on täpsemalt tegemist.

Rita, miks donuts ja mitte sõõrik?

Donuts ja sõõrik on ühe pere lapsed. Sõõrikukohvik on Nõmmel olnud juba
aastaid. Meie tahtsime teha midagi teisiti ja omamoodi. Donuts on olemuselt
mängulisem ja mängida meile meeldib. Kui aga tiitli osas norida, siis
peaksid meil olema hoopis söörikud, kuna firmat juhib muhe saare mees :)

Kas olete kursis donutsite ajalooga - kes ja millal need üldse välja mõtles?

Kõige algelisemad donutsid tehti Vana-Kreekas. Algselt olid need ümarad ja ilma auguta. Vana-Kreekast jõudis retsept Hollandisse, kus need suuremat populaarsust kogusid. Edasi rändas donutsite retsept Ameerikasse, kus donutsitele auk sisse "leiutati". Sellest sai alguse ka nende tähelend.

Miks ja kuidas ja millal tuli teil idee hakata donutseid tegema?

Idee sündis 2015. aasta kevadel, kui ühel päikselisel hommikul sai vaadatud
Simpsonite multikat, kus oli suur ja uhke donutsikohvik. Sellest tekkis
mõte, et miks mitte ise sama asja teha. Tol hetkel oli turul just täpselt
sellistest küpsetistest puudus ning meie donutsid võeti väga kiirelt ja
väga soojalt vastu. Tänaseks on meil välja kujunenud oma kindel positsioon
ning püsikliendid, kes alati meie üritustel kohal on.

Donutsid on teinud päris jõulise comebacki ja neid müüakse pea igal pool:
poodides, bensiinijaamades, üritustel. Mille poolest teie donutsid erinevad
kõikidest muudest?

Nagu meie boss ütleb: "Meie donutsid on köige mönusamad!". Erinevus
seisneb tegelikult valmistamise võtetes. Kauplustes ja tanklates on
enamjaolt sügavkülmutatud donutsid, mis kohapeal üles sulatatakse ja
kergelt üle küpsetatakse. Meie teeme oma donutsid algusest lõpuni ise ja
sündmuste põhiselt. Nii saame pakkuda alati värskeid ja kvaliteetseid
donutseid. Suureks erinevuseks on kindlasti ka see, et meie donutsid on kõige
rikkalikuma kattega.

Kui paljude erinevate glasuuridega/lisanditega donutseid te pakute?

Valik on meil väga kirju ja laieneb pidevalt. Kui kõik põhivaliks olevad glasuurid ja kaunistused kokku arvestada, siis saaksime teha umbes 140 erinevat versiooni! Lisaks veel eritellimused, kus saame fantaasial lennata lasta täites klientide soove. Meil on siiralt hea meel, et meie donutseid on üha enam hakatud tellima sünnipäevadeks ja pulmadesse tortide asemel.

Milline on teie enda lemmik?

Kõik! Igast sordist mitu on parim valik!

Millised on järgmised eesmärgid ja plaanid?

Meie välishooaeg hakkab läbi saama ning võtame oma tuuribussilt hoo maha.
Kuid see ei tähenda, et puhkusele jääksime. Nimelt on meil plaanis juba
loetud peagi avada oma püsikoht, kus saaksime igapäevaselt oma
donutsitega klientidele rõõmu valmistada.

Kuidas ise kodus häid donutseid teha?

Kuna meie donutsiköök on meie teine kodu, siis oivaliste donutsite saladus
peitub heades töövahendites, mõnusas muusikas ning ägedas seltskonnas!

Mida erilist plaanite pakkuda Black Food Festivalil?

Mustad donutsid on meil seal kindlasti olemas! Hetkel käivadki erinevad
katsetused selle ürituse tarbeks. Nimelt tahame pakkuda midagi väga ägedat
ja erilist, kuid samas hoida seda meile omast donutsite joont.

Mida ise ürituselt ootate?

Meie ootame ühte väga vinget üritust! BFF on esimest korda Eestis ning
sellel osalemine on nii eriline ja põnev.