Parima soolase ja magusa musta toidu selgitab välja ekspertidest koosnev žürii, kuhu kuuluvad restroan Wicca peakokk Angelica Udeküll, restoran Ore peakokk Silver Saa, ajakirja Oma Maitse toimetaja Margit Arndt-Kalju ja toidublogi Näljane Nelik liige Susann Kõomägi.

Parima joogi valimisel avaldavad oma arvamust Black Food Festivali idee autor Regina Boros, Oma Maitse toimetaja Tuuli Mathisen, Kiosk no1 juhatuse liige Mark Pahk ja robotbaar “Yanu” looja Alan Adojaan.

Žüriid hindavad võistlusele esitatud toitude ja jookide puhul testitavate toodete välimust, maitset ning saadavat toidu- või joogielamust. Parimateks tunnistatud toidud ja joogid pälvivad ametliku Black Food Festivali embleemi, mida võitjad saavad soovi korral hiljem oma ettevõtmistes kasutada ja kajastada.

Eesti must toit on juba maailmas endale varemgi nime teinud – Musta Küüslaugu poolt valmistatav küüslauguviin võitis sel kevadel Helsinkis toimunud Black Food Festivalil parima musta joogi tiitli.

Black Food Festival Tallinn toimub 23. novembril kell 11.00-20.00 Põhjala Tehases (Marati 5a, Tallinn). Festivalil saab nautida paljusid erinevaid musti toite, jooke, samuti soetada musta disaini ja muud mustavat. Festivali kaks lava on täis muusikat, töötubasid, intervjuusid jne. Õhtu saab meeleoluka punkti samas kohas toimuva järelpeoga Must Mesi, mis algab kell 21.00.