25.05.2018, 15:45
GALERII | Kuidas valmib üks tõeline steik?
Ühe tõelise steigi, mis toidab ära mitu suud, valmistamine võib tunduda keerukas. Ometigi see seda ei ole. Vaja on head toorainet, pealehakkamist ning väärilisi vahendeid!
FOTO:
Soovid ise proovida?
Veise antrekoot köögiviljadega
Liha:
- Veise antrekoot steik ca 1 kg
- Sool
- Pipar
Grillitud köögiviljad:
- Porgand
- Karulauk
- Baklažaan
Masseeri liha soola ja pipraga ning lase lihal seista kuni söed valmivad – ehk umbes 20 minutit. Steiki on parim grillida üsna kõrgel temperatuuril – suisa 300 kraadi. Pruunista liha igalt küljelt. Nüüd tõsta liha restile, millel temperatuur madalam ning lase lihal seal kinnise kaane all järelküpseda, kuni liha sisetemperatuur on 53-55 kraadi. Tõsta liha grillilt ning lase tal fooliumis puhata. Samal ajal grilli oma mõnusa maitse järgi köögiviljad, mis varasemalt segatud soola, pipra, õli ning balsamico kastmega. Soovi korral lisa ka chillihelbeid, need lisavad mõnusalt vürtsi.