Foto: Mai Grepp
Glögi jaoks sega pudel marjast, aga mitte liiga magusat punast veini poole liitri õunasiidri ja poole liitri õuna-, jõhvika- või kirsimahlaga. Lisada võid veel 2 dl ingveriveini ning maitse järgi suhkrut või mett. Valmis jõulu­joogile paki kaasa retsept ja kingikott maitseainetega.

Antud kogusest jagub 6-8-le.

1 KOGUS MAITSESEGU:
5 tera nelki
2 kaneelikoort
1 tähtaniis
0,5 tl riivitud muskaat­pähklit
0,5 kardemoniseemneid
terake ingverit

SERVEERIMISEKS:
apelsinisektoreid, sidrunikoort, mandlilaaste, rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Kalla punane vein potti, lisa maitse järgi mõnda mahla, siider ja magustaja ning kuumuta vedelikud koos läbi. Selles etapis vala jook pudelisse või lisa maitsesegu. Kuumuta madala kuumuse juures jooki pool tundi. Kurna ja serveeri.