Kala ja kartulid ehk fish'n'chips on õigesti valmistades ja värsket toorainet kasutades äärmiselt maitsev roog õlle kõrvale või niisama lõuna- või õhtusöögiks. Kala peab olema äärmiselt värske, tainas valmistatud kas karboniseeritud õlle või mulliveega ning kartulid krõbepruunid.

Vaata videost, kuidas ChefSteps'i kokad seda maailmakuulsat toitu valmistavad:

Valmistamine
  • Sega kokku vesi, suhkur ja sool. 
  • Lõik sentimeetri paksusteks viiludeks kalafilee ja maitsesta soolamarinaadis seitse minutit. Kuivata kala.
  • Sega kokku õlletaigen, pane valmis jahu. Kuumuta pajas õli.
  • Riputa kalale pipart ja paneeri seejärel jahus ning õlletaignas. Valmista fritüüris, õlis.
  • Lõika kartulid viiludeks, maitsesta ja valmista fritüüris.
  • Serveeri kala ja kartulid.
  • Headi isu!