Juba kolmas “Grilli teisiti” saade ja seekord on kalapäev! Räimed on kindlasti kalad, mis liiga tihti grillile ei jõua, seega tahtsin selle idee teile pähe istutada.

Et räimi veidi vääristada, siis marineerisin neid veidi eelnevalt. Milles muus, kui muidugi tšillimarinaadis. Grillitud räimed on üks väärt suutäis, kuhu kõrvale sobib ideaalselt näiteks hapukoorekaste kerge tilliga. Aga kui räim ei ole just kõige lemmikum kala, siis võib ta asendada näiteks tursaga.

Pro tipp! Üks parimaid nõuandeid, mida teile jagada saan, on see, et kui kasutate puidust-bambusest grillvardaid, siis kindlasti leotage neid eelnevalt paar tundi vees. Jääb ära situatsioon, kus vardad põlevad esimeste minutite jooksul tuhaks ja haarata pole enam millestki.

Mida läheb vaja:

300 g räimefileed
5 spl tšillikastet
0,5 tl soola
1 keskmine suvikõrvits
150 g kirsstomateid
1 tl soola
2 tl õli

Kuidas valmistad?

Loputa räimed, pane karpi või kilekotti koos tšillikastme ja soolaga. Raputa läbi ja lase paar tundi marineeruda. Lõigu suvikõrvits ketasteks, pane koos kirsstomatitega kaussi, raputa peale sool ja sega läbi koos õliga. Võta vees leotatud grilltikud, lüki rulli keeratud räimefileed koos köögiviljadega tikkude otsa. Grilli keskmisel kuumusel mõlemalt küljelt 4-5 minutit.

Kuula, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris räimerulle grillisid:

Vaata, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris räimerulle grillisid: