Fileeritud lõhe Shutterstock
Kala fileerimisel on vaja kolme asja: värsket kala, teravat nuga ning loomulikult ... oskusi kala õigesti fileerida, vahendab Gorenje. Allpool anname teile õpetust, kuidas ideaalselt kala fileerida.

Talitage järgnevalt (allpool on ka numbritele vastavad pildid):

1. Tehke esimene lõige ümber kala lõpuste serva ning lõigake siis üleni lõpuse äärt järgides filee peaküljest lahti.

2. Lõigake saba juurelt maha. Seal võib olla küllaltki suuri luid, lõigake liha sabani läbi ja murdke luu katki, eemaldage saba.

3. Pistke fileerimisnuga läbi peapoolse seljalihase. Torgake see nii, et see läheb keskelt läbi kala ning lõigake pikki selga. Järgige selga, kuni luu on lõpuks eemaldatud.

4. Lõigake fileed fileerimisnoaga ära neid samal ajal venitades. Puhastage fileed luudest ning lõigake ära üleliigsed "ääred" ja rasv.