Lõvikalad on vaadates küll ilusad, lausa majesteetlikud kalad, aga nende ogad on mürgised, tekitades inimestel mitmeks päevaks piinavat valu. Ja kuigi nad enamikus inimestele tapva mõjuga ei olegi, siis allergikutel siiski tasuks vältida kokkupuudet lõvikala ogadega.

National Geographic'u noor uurija Erin Spencer ütles, et üks võimalus neist kaladest ja nende massilisusest tekkivatest probleemidest lahti saada, on nad ära süüa. Kalal on äärmiselt pehme ja aromaatne valge liha, mis sobib nii grillile, marineerimiseks või pannile. Piltlikult öelda sobib nii eelroaks, pearoaks kui ka vahekäiguks.

Floridas toimetav lõvikalade uurija ning samu kalu ka kommertseesmärkidel püüdev sukelduja Alex Fogg ütleb, et ta saab nädalas mitu kõnet, kus uuritakse, millal mees uuele kalastusretkele läheb.

"Restoranid soovivad seda kala oma menüüsse peaaegu igapäevaselt. Püüda on neid kalu ka väga lihtne - keskelt läbi saab harpuuniga jahtides veerand tunniga 100-120 kala parvest välja püüda. Kala populaarsuse põhjus seisneb selles, et kala on äärmiselt maitsev. Isegi nii maitsev, et kui sulle varem ei ole kalad või mereannid maitsnud, siis peale lõvikala söömist muudavad enamus inimesi oma meelt," mainib Fogg.

Teema algas ja sai kaja meedias aga sellest, et USA supermarketite kett Whole Foods plaanib oma Florida poodide kalalettidel hakata ogadest puhastatud lõvikalasid müüma.

Vaata, kuidas valmistada ja süüa lõvikala:

Vaata, kuidas on lõvikalade söömine ja püüdmine keskkonnale kasulik: