Eesti esigrillija sõnul on lihagrillimine ikkagi elustiil ja nii tuleks seda ka võtta. "Kui liha ei söö, siis me keelame endale huvitavaid maitseid ja peame paljusid pidusid, üritusi, seltskondi piltlikult öeldes "vältima"," sõnas Tobrelust.

Teine selge trend maailma on aga tervislikkus, mis aga ei tähenda vaid seda, et tuleks hakata grillima vaid juurvilju - tähendab see pigem seda, et grillima peab targalt, teadlikult ja tervislike tooraineid kasutades.

"Igas lihas on vitamiine ja vajalikke toitaineid. Hea oleks süüa kõiki lihasid ja mitte diskrimeerida. Aga peaasjalikult tuleks tunda oma liha, mida grillima hakatakse: tuleks jälgida, kust liha pärineb, kuidas on loom kasvanud, mida on elu ajal loom söönud ja nii edasi," mainib Tobreluts.

Eesti suureks trendiks ka sellel suvel pakub Tobrelust ikka burgerit. "Usun, et maailma uued burgeritrendid jõuavad sellel suvel ka Eestisse. Näiteks saab veelgi laiema leviku pulled pork lihaga burgerid, miks mitte ka kala ja taimetoiduburgerid," selgitab grillmeister.

Veel arvab Tobreluts, et populaarsemaks muutub nii laagerdunud liha kasutamine grillil kui ka ulukite ja lamba grillimine. Sealiha tarbimises grillmeister langust ei ennusta.

"Sealiha söövad eestlased inertsist ja seda ei saa muuta," selgitab Tobreluts.