Tallinna parimaid burgerirestorane hakkab pakkuma pardi- ja kalkuniliha burgereid
Tänavagurmee restorani Uulitsa ühe asutaja Artur Parmu sõnul on viimaste aastatega tänavatoidukultuur Eestis hüppeliselt arenenud ja inimesed ootavad tänavatoidult uusi maitseid ja põnevaid elamusi.
”Grilltoitude puhul on klassikaline valik veiseliha, kuid pardi- või kalkunilihaga saab tänavagurmee jaoks kombineerida erinevaid lisandeid ning pakkuda väga põnevaid uusi maitsekombinatsioone. Part näiteks jääb grillides mahlane, kuid samas kerge – just see, mida paljud kevadel ja suvel grilliroogadest ootavad. Linnuliha kombineerituna värskete lisanditega muudab burgeri tõeliseks fitness-burgeriks,” selgitab burgerikokk
Parm lisas, et värskele ja kvaliteetsele toorainele, nagu ka uudsetele ja põnevatele maitsenüanssidele, pannakse menüü koostamisel suurt rõhku.
Rannamõisa brändijuhi David Pärnametsa sõnul on Uulitsa restoran hea näide, kuidas tänavatoit ei ole pelgalt kiirtoit, vaid kvaliteetsest toorainest valmistatud tervislik gurmeeroog. Ka Rannamõisa on alati pööranud tähelepanu tervislikule toitumisele.
“Hea meel on toetada edukaid noori ja anda seeläbi oma panus ka tänavatoidukultuuri arendamisse Eestis,” leiab Pärnmets.
Pärnametsa sõnul näeb mujal maailmas reisides väga mitmekesist tänavagurmeekultuuri ning on tore, et see ka Eestis jõudsalt areneb.
“Näiteks USAs on see trend inimeste seas väga populaarne ja lisaks looma- ja linnulihale kasutatakse tänavatoidus palju kalafileed,” selgitab Pärnmets.
Rannamõisa linnulihast valmistatud tänavagurmeed leiab Uulitsa menüüst alates aprillist, valikus on näiteks pardifilee-wrap ingveri-apelsini kastmega, kalkunifileeburger peedipesto ja grillitud spargliga ja Caesari wrap broilerifileega.