Wagyu veiseliha

"Wagyu" tähendab Jaapani keeles "Jaapani veis" ning maailmas brändina müüdav liha tuleb vaid neljast Jaapani veiseliigist: Jaapani Must, Jaapani Pruun, Jaapani Sarvitu ja Jaapani Lühisarveline. Wagyu nime all müüdav liha tohibki tulla vaid puhtaverelistelt loomadelt või loomadelt, mis on paljunenud vaid nende nelja liigi sees. Wagyu veiseliha on nalja veiseliigi liha, mis kasvab vaid Jaapanis. USAsse on toodud Jaapani veiseid, kuid puhast vereliini ei ole suudetud hoida. Tegemist on väga kvaliteetse lihaga, mis kajastub ka liha hinnas.

Kobe veiseliha

Kobe veiseliha on Jaapani veiseliha, mis on pärit vaid Jaapani Musta veise Tajima-vereliini veistelt. Vereliin aga ei ole loomade puhul ainus oluline kriteerium, sest kvaliteedi säilitamiseks, on lihale pandud väga ranged nõuded. Lisaks sellele on kõik kobe veiselihaga seotud sõnaühendid registreeritud kaubamärgid ning seda liha võib müüa maailmale vaid käputäis Jaapani tootjaid.

Lisaks vereliinile tapetakse Hyogo prefektuuris kasvavad wagu-veised sertifikaadiga tapamajades. Liha saab nimetada kobeks, kui liha marmoraste on 12-punkti skaalal kuus või kõrgem, looma lihakeha on 470 kilogrammi või vähem ning lihakeha kasutusfaktor on A või B (olemas on ka faktor C). Kobe lihaks nimetavatele wagyu-veistele antakse söögiks vaid riisikõrsi, maisi, otra ja muid teravilju ning joogiks puhast allikavett. Jaapanis on pidevalt mitte rohkem kui 3000 kobe veiselihaväärilist veist.

Kobe veiseliha on maailmas hinnatud, kuna tugev rasvamarmor annab lihale erilise maitse ning liha on ise nii pehme, et sulab suus. Ausalt. Tasub proovida!