Retseptide väljatöötamisel osalesid Eesti Peakokkade Ühenduse liikmed Inga Paenurm, Triin Teesalu, Veronika Eesmann ja Marko Kokmann. Tulevikku suunatud tehnoloogiad ja materjalid võimaldavad valmistada toitu nii, et ei peaks kasutama lisa- ega säilitusaineid ning valmistamise mõju toitainetele, näiteks valkudele, rasvadele, suhkrutele ja mineraalainetele on minimaalne.

Kuna Topz!’i suletud pakend võimaldab säilitada toitu kuni aasta aega toatemperatuuril, aitab see tublisti kaasa toidu raiskamise vähendamisele. Eesti poodides ja kodudes visatakse ära koguni kolmandik toodetud toidust, sest säilivusaeg läheb üle ja toit saab hukka. Selline valik pole keskkonna- ega rahakotisõbralik, sestap lähtub Topz! oma kontseptsioonis sellest, et ökoloogiline jalajälg oleks võimalikult pisike ja toit jõuaks kindla peale kellegi kõhtu. Toidu raiskamine on arenenud maailma üks suuremaid probleeme, igal aastal visatakse ära 1,3 miljardit tonni toitu. Mure lahendamisega tegelevad riigiametid, keskkonnaorganisatsioonid ja ettevõtted, aga ka iga inimene saab väikeste ja lihtsate argivalikutega ka enda panuse anda.


Topz! on mugavas kuumutamiseks sobilikus portsjonpakendis, toitu ei pea taldrikule või supikaussi ümber tõstma. Pakendi materjal on taaskasutatav, teadaolevalt Põhja- ja Baltimaades ükski teine tootja sarnast pakendit ei kasuta. Topz!’i saab pista tööl kirjutuslaua sahtlisse või panna kodus kuivainetega samasse kappi ning võtta välja täpselt siis, kui isu tekib, seejuures muretsemata, et toit võib hukka minna.

Jaga
Kommentaarid