2. Kord aastas tasuks üle vaadata köögikappide sisu: tõsta kogu kraam lauale ja püüa järgmiste päevade menüü planeerida selle järgi, et realiseerimisajale lähenevad toiduained rutem ära kasutada. Näiteks sügavkülmast leitud krevettidest ja kapinurgas konutanud risotoriisist saad valmistada imemaitsva paella.

3. Porgandid, seller ja muud juurikad püsivad kaua värsked, kui neid hoiustada külmkapis veega täidetud kaaneta purgis.

4. Tomatirikkal suvel võiks tomatitest teha kuivatatud tomateid, mida hiljem pasta sisse pista. Lihtsalt lõika tomatid pooleks või neljaks, eemalda seemned ja küpseta neid ahjus. Kui tomatid on just sellised, nagu soovid, hoiusta need säilituspurgis. Enne tomatite purki panemist tuleb lasta neil veidi jahtuda.

5. Sidrunikoorest saab edukalt teha loodussõbraliku puhastusvahendi: leota sidrunikoori umbes nädal aega purgis, millest pool on täidetud veega ja pool äädikaga. Nädala möödudes kurna vedelik ära ja ongi puhastusvahend valmis!

6. Selleks, et värske salati lehed, nagu näiteks spinat, säiliksid pikemalt värskena, kasuta järgmist nippi: loputa peale pakendi avamist lehed läbi, kuivata ning aseta karpi, mille põhja katab niiske majapidamispaber. Rohelised lehed säilivad nädalaid!

7. Kui Sinu elukaaslane või ema armastab liiga palju süüa teha, nii et alati toitu üle jääb, osta talle väiksem pann ja pott.

8. Kes meist poleks kuulnud jutte sellest, et vahel läheb piim külmikus kiiremini halvaks, kui „kõlblik kuni“ kuupäev lubaks? Veendu, et külmikus on õige temperatuur — nii säilib toit just täpselt nii pikalt, kui ta peaks. Samuti võid soetada endale väikse termomeetri, millega saad külmiku temperatuuri kontrollida. Toidu säilimise seisukohalt on see väga oluline!

„Tarbime targalt“ grupiga saad liituda siin.