Foto: Ruth Mägi
Kui parasjagu käsil köögiviljaroa tegemine, siis ära viska koori minema, isegi küüslaugu "paberkoored" jäta alles. Rimi kokk Jürgen Kohal annab hea soovituse, mida neist valmistada.

Alusta aastat mõttega, et kõik, mis sinu söökide valmistamisest tekib, tarvitad targalt ära. Kui sul on plaanis teha köögiviljadest süüa, siis pese köögiviljad kõigepealt korralikult puhtaks ja pane veega täidetud pott tulele.

Vastavalt sellele, kuidas su retsept ette näeb, koori köögiviljad ja pane koored järjest potti keema. Potti võid lisada kõik koored, olenemata värvist või köögivilja sordist. Potti kõlbavad panna ka sibula- ja küüslaugukoored. Ainult et tillivarsi ei maksa panna, sest need muutuvad keedes mõruks. Jätka oma plaanitud toiduga ja las pott podiseb omasoodu. Keemise lõpus võid lisada värsket tüümiani ja rosmariini, soola ja pipart ning sedasi valmib sul korralik köögiviljapuljong. Väärt kraam, mida saab külmutada või tarvitada kohe suppide ja muude toitude tegemiseks.