Koogikuninganna Sandra Daškova alustas fännide nõudmisel oma retseptikoolitustega
27-aastase kahe lapse emana on Sandra seni jaganud oma retsepte ja nippe peamiselt sotsiaalmeedias, kuid jälgijate kogukonna kasvades on üha enam küsitud ka koolituste järele. „Kõik algas sellest, et Ženja Fokin kutsus mind oma üritusele lapsi ja täiskasvanuid õpetama. Alustasin tassikookide kaunistamisest ning inimeste ees esinedes ja samal ajal kokates tundsin, et just seda sooviksin teha. Retseptist veebis ju alati ei piisa - inimesed otsivad personaalsemat kogemust,“ selgitab Sandra.
Oktoobris alanud koolitustel õpetab Sandra osalejaid tegema oma lemmikroogasid, kooke ning magustoite. „Samas pole need lihtsalt koolitused vaid pigem omaette üritused, mille raames saavad osalejad oma kätega midagi kaunist luua. Kindlasti panen ka väga palju rõhku stiilile ja ümbritsevale keskkonnale, sest lisaks praktilistele teadmistele sellest, kuidas toite valmistada, kaunistada ja serveerida, peaks koolitus olema ka ühtne ja maitseka – elamus omaette.
Sandra sõnul süüakse suuresti silmadega ning seepärast mängibki atmosfäär nõnda olulist rolli. „Tähtis pole ju mitte ainult see, et lõpptulemus oleks ilus ja nauditav vaid ka kogu toiduvalmistamise protsess,“ leiab Sandra. Veel teeb koolituse teeb omanäoliseks asjaolu, et koogikuningannale kohaselt on neljakäigulises menüüs alati soolaste roogade asemel koht kahele magustoidule. „Magustoitudest õpetan inimesi tegema lihtsaid ent imemaitsvaid ja –ilusaid kooke, mida nad saaksid ka kodustes oludes oma külalistele või peredele pakkuda,“ ütles Sandra.
Inspiratsiooni oma koolitusteks kogub Sandra peamiselt Instagramist, kus leidub palju uusi ideid, mida seejärel on võimalik täiendada või isikupärastada näiteks kasutades kohalikku hooajalist toorainet. „Ühe tõeliselt suurepärase roa või koogi valmistamine eeldab muidugi palju tööd ja katsetusi – puhtalt Instagrami või võõraste retseptide peal kaugele ei jõua,“ ütles Sandra, kelle peamisteks eeskujudeks on lisaks välismaistele koogistuudiotele ka Nigella Lawson, ning koogikunstnikud Ksenia Penkina ja Maja Vase.
Vaatamata osalemisele telesaates ning missitiitlile ja karjäärile modellinduses tunneb Sandra igal koolitusel endiselt, nagu oleks ta esimest korda inimeste eest. „See on mõnus adrenaliin, sest soovin anda igal koolitusel maksimumi. Nii saavad mu külalised lisaks retseptidele ja teadmistele ka unustamatu elamuse,“ ütles Sandra.
Koolitustel on Sandra koostööpartneriteks Aunman, Food Studio Goods, Interflower, Mamma, Mionetto, Rakvere, Santa Maria, Tartu Mill, Tere ja Öun limonaad. Lisainfot koolituste kohta saab Sandra blogist ning tema tegemisi jälgida Instagramis.