Et sibula näol on tegu ühe väga laialt levinud ja armastatud toiduainega, siis on katsetatud mitmesuguseid nippe pisaratevoolu ennetamiseks. Vaatame lähemalt, mida võiks proovida, et see “gaasirünnak” oma silmadest eemal hoida! Enne, kui asud neid nippe proovima, üks soovitus — sibula lõikamiseks mõeldud nuga peab olema hästi terav. Terav nuga kiirendab lõikamist ja see nutune töö saab lihtsalt varem valmis.

1. Tuul on nina all. See on vanaemade tarkus ja tasub proovimist, enamikul kordadel aitab. See tähendab, et kui asud sibulat koorima ja lõikama, siis puhud suu kaudu omale nina alla kogu aeg tuult. Ennast hingetuks ei ole vaja puhuda, aga pidev õhuvool oleks siiski vajalik, kuniks töö on tehtud.

2. Hoia leiba/saia suus. See tundub iseenesest veidra soovitusena, kuid tegelikult toimib see samamoodi nagu eelmine nipp. Kui hoiad sibula lõikamise ajal leivatükki suus, siis sunnib see sind hingama suu kaudu, mis tekitab nina alla vajaliku õhuvoolu. Lisaks sellele imab leivatükk endasse sibula lõikamisest tekkivaid ärritavaid aure. Proovi! Pane leivatükk esihammaste vahele.

3. Pane sibul vähemalt pooleks tunniks sügavkülma. Koori sibul, enne kui selle sügavkülma paned, niimoodi jõuab külm sibula sügavamatesse kihtidesse kiiremini ja aeglustab ärritajate toimet. Jääkülma sibula lõikamine võib olla kätele ebameeldiv, aga vähemasti pole probleemi pisaratega!

4. Aseta sibul vähemalt pooleks tunniks külma vette. See pole nii efektiivne meetod kui eelmine, sest sibul hakkab pärast veest välja võtmist taas soojenema, lisaks muutub sibul pärast vees olemist ka parajalt libedaks, mis teeb selle lõikamise aeglaseks ja mõneti ohtlikuks. Aga kui oled kiire hakkija ja nuga ka terav, siis ei tohiks olla probleeme. Võid proovida lõigata ka voolava vee all.

5. Lõika sibulat töötava pliidikubu all. Pane pliidi kohal olev ventilatsioon tööle ja tee sibulahakkimine ära selle all. Ventilatsioon viib sibulast tulevad ärritavad aurud sinu silmadest eemale ja see on päris tõhus meetod. Kui aga võtad vaevaks sibul enne ka ära külmutada, pole pisaratest kohe kindla peale mingit märki.

Kui sul on häid nippe, kuidas sibula hakkimisel pisaraid vältida, siis anna sellest teada!