Foto: Pixabay
Tavaline võte on sulatada šokolaadi vesivannil — kuuma veega kausis on teine kauss, milles sulab šokolaad. Selle võttega tuleb olla hoolikas, et vesivannis olev vesi ei satuks šokolaadi sisse, sest šokolaadi siis enam ei sula, vaid muutub känkraks. Kes ei pelga mikrolaineahju kasutamist, siis see on veidi turvalisem variant.

Mikrolaineahjus sulatamiseks pead arvestama sellega, et šokolaad ei talu ülikõrget kuumust ja tume ja valge šokolaadi vajavad erinevat temperatuuri.

Murra šokolaaditahvel võrdse suurusega väikesteks tükkideks — mida väiksemad tükid, seda parem. Pane tükid mikroahju jaoks sobivasse klaasist kaussi. Sulata tumedat šokolaadi 50%-lise võimsuse juures, valge jaoks vali 30%-line võimsus. Iga 20 sekundi järel tuleb sulavat šokolaadi segada, kuni see on peaaegu sulanud, siis võta kauss välja — mass sulab ise lõpuni. Kui lased šokolaadil sulada vahepeal segamata, kõrbeb šokolaad põhja. Šokolaadi sulatamine mikrolaineahjus võtab aega kuni 3 minutit.