19.06.2020, 14:01
Kuidas liha õigesti marineerida ja moppida? Kas liha peab grillil keerama ja pöörama või mitte? Milliseid lisandeid kõrvale valmistada?
(1)Swissôtel Tallinna restorani Horisont peakokk Marko Sõmer on üks meie paremaid lihaküpsetajaid. Aastate eest sai ta grillimises kõva kogemuse Iirimaal John Foxi pubis. Päevas valmis seal grillimise alal väga teadlikele klientidele 1500–2000 grillrooga. Pärast seda sai Marko peaaegu viis aastat oma teadmisi lihvida Gordon Ramsay karmi käe all. Kuigi tegu oli fine dining’u restoraniga, tuli ka seal grillida nii vasikat, maksa kui ka vorstikesi.
FOTO:
Pressitud süütamistabletid ja süütevedelikud kipuvad roale imelikke lõhnu ja maitseid külge jätma, millist tehnikat võiks nende asemel süte süütamiseks kasutada? Alljärgnevast loost leiad selleks hea soovituse.