2. Sibulaid tuleb hoida kuivas ja hästi ventileeritud ruumis, mitte külmkapis. Kui hoiad sibulaid sahvris, siis pane nad kartulitest eemale, viimastel on võime sibulad riknema panna.

3. Nagu sibuladki säilivad küüslaugud paremini kuivas ja ventileeritud ruumis, mitte külmkapis.

4. Basiilikul on omadus endasse imada külmkapi lõhnu, nii et hoia teda parem aknalaua peal nagu lilli vaasis. Sama võid teha ka teiste ürtidega.

5. Avokaadod ei küpse? Võibolla seepärast, et nad on sul külmikus. Pane avokaadod koos banaanidega paberkotti ja köögilaua peale, nii saavad nad küpseks.

6. Marjad lähevad tänu niiskusele külmkapis kiiresti käest ära. Hoia neid kas sahvris või toasoojas, kausis või karbis.

7. Leiba ja saia ära hoia külmkapis, sest see viib neist vajaliku niiskuse ja nad lähevad hallitama. Hoia neid toatemperatuuril.

8. Tomatite maitse muutub külmikus ja nad ei säili seal nii hästi kui sahvris või toas.

9. Enamik kõrvitsaid, eriti need, millel on paks koor, ei vaja üldse külmkappi panemist, need saavad mitu kuud hakkama kas sahvris või lühemat aega toatemperatuuril. Sama lugu on baklažaaniga.

10. Mesi on enam-vähem ainus toiduaine, mis ei rikne kunagi, nii et hoia teda rahumeeli toas.

11. Lahtilõikamata melon saab samuti toas või sahvris ideaalselt hakkama. Nagu ka arbuus.

12. Mitte veel küpseid banaane lase küpseda toatemperatuuril. Kui soovid, et banaan rohkem ei küpseks, aseta ta külmkappi.

13. Ketšupit ja sinepit võid hoida lausa kuu aega mujal kui külmkapis, kuna need sisaldavad happeid, mis takistavad bakterite vohamist.

14. Praadimiseks ja toiduvalmistamiseks mõeldud õlid võivad olla kõik toatemperatuuril, välja arvatud igasugused pähkliõlid, mida tuleb hoida külmas.

15. Õunad, pirnid, nektariinid ja virsikud seisavad umbes kuu aega sahvris ja veidi vähem toatemperatuuril täiesti hästi.

16. Mitmesugused piprad, nii mahedad kui ka teravad, saavad toatemperatuuril ideaalselt hakkama ja nad maitsevad ka palju paremini siis.

17. Ja kõige lõpuks — munad! Teadlased ei ole leidnud mitte mingisugust vahet ei maitses ega säilimises, kui munad on kas külmkapis või toatemperatuuril. Vanasti näiteks ei olnudki külmkappe ja kanamunad toodi tuppa või sahvrisse, ei juhtunud midagi. Samuti ei juhtu ka midagi, kui hoiad neid külmkapis. Kui aga soovid neist midagi valmistada, siis saab toasoojadest munadest maitsvama roa.

Allikad: cnet.com, dailymail.com