Oma Maitse
Oleme harjunud maitsetaimi kuivatama, külmutama või pestoks tegema. Aga neid saab ka närtsitada ja fermenteerida, et huvitavaid käredaid maitseid nüansikamaks muuta.

Närtsitamine on võte, mida kasutatakse teeürtide puhul: piparmünt, nurmenukk, vaarikalehed jms. Närtsitamine muudab ürdi maitse pehmemaks, ümaramaks. 
Fermenteerimine on ootamatult põnev ja tervislik ürtide säilitamise viis. Sama lihtne kui ise kurke hapendada. Kõik, mida vajad, on maitsetaimed, klaaspurk ja soolvesi. 

Fermenteeritud basiilik

0,5 liitrit
0,5-liitrine kaanega klaaspurk
6 dl (90 g) värskeid basiilikulehti
3 dl vett
1 kuhjaga tl Himaalaja või meresoola

Lahusta sool vees. Vajuta basiilik tihedalt pooleliitrisesse klaaspurki, täida purk kolmveerandini soolveega. Aseta peale raskus, nii et lehed oleksid vees, keera kaas peale ja jäta kapinurgale 5–7 päevaks fermenteeruma, kuni maitse on just sulle sobivalt hapukas.