Poššeeritud munad

Poššeeritud muna on ideaalne hommikusöök iseenesest, kuid sobib imeliselt ka röstsaiale, salatitesse ja nii edasi. Tavapärane viis muna poššeerimiseks on tülikas ja aeganõudev. Mikrolaineahjus tuleb muna lüüa vaid kaanega ahjukindlasse poolenisti veega täietud anumasse ning ühe minuti jooksul täisvõimsusel "küpsetada". Tulemuseks on vedela kollase ja tugeva valgega muna.


Röstitud küüslauk

Röstituna magusaks ja karamelliseks muutuv küüslauk on imeline lisand salatitesse ja praadide kõrvale. Suvel aga ei ole kuidagi soovi tunnike seda mugulat kuumas ahjus röstida. Mikrolaineahjus saab selle kõik tehtud 7 minutiga. Talita nii: lõika küüslaugul maha ots, pista küüslauk kaanega ahjukindlasse anumasse, maitsesta soola ja pipraga, nirista peale ka oliiviõli ja pane kausipõhja kaks lusikat vett. Kata anum kaanega ning "rösti" 50% võimsuse juures 7 minutit.


Paremini pigistatavad sidrunid

Sidrunist saab kätte palju rohkem mahla palju vähema tööga, kui sidrunit natukene mikrolaineahjus manipuleerida. Torgi sidrunit kahvliga ning pista 20 sekundiks ahju. Lõika sidrun seejärel pooleks ning pressi. Värske ja mõnus limonaadimahl ongi valmis.


Puhtam maisitõlvik

Lõika maisitõlvik ühest otsast lahti ning pista 2 minutiks kõrgel temperatuuril mikrolaineahju keerlema. Eemalda tõlvik, lase jahtuda ning lõika ära ka teine ots. Nüüd peaks kerge raputamise järel terve mais sisult maha voolama.


Aurutatud kala

Siiani oleme mõelnud mikrolaineahjus vaid kalade ja juurviljade soojendamisele. Ahjuga saab need road aga suhteliselt hõlpsalt ka nullist valmistada. Tõsta kaanega ahjukindlasse karpi kuus lusikatvett, asta sinna kalafilee, nirista sellele oliiviõli ja maitseta soola ja pipraga. Küpseta kala 4-5 minutit kõige kõrgemal võimsusel kuni kala on valmis, kuid puruneb kergelt helvesteks. Söö koos mikrolaineahjus aurutatud juurviljadega.