Baklažaani võib pasta tarbeks pannil pruunistada, kuid mulle tundub see ahjus küpsetamine pisut operatiivsem, kuna seal küpsevad kuubikud peaaegu ise ning samuti kulub (vähemasti minul) nii õli vähem, sest pannil tõmbab see svammköögivili iga viimase kui õliraasu sisse ja kohe tahaks seda pidevalt juurde lisada.

PASTA ALLA NORMA
(kahele)

1 baklažaan
300g passatat (tomatipüree)
3 küüslauguküünt, viilutatud
näpuotsaga tšillihelbeid või tšillipulbrit
1 spl kappareid
0,5-1 dl vett
pisut mett
1 tl kuivatatud punet
Peotäis värsket basiilikut
oliiviõli
soola-pipart
200g täisteraspagette
Parmesani

Tükelda baklažaan paarisentimeetristeks kuubikuteks, vala ahjuvormi, sega läbi sortsukese oliiviõli, pune ja soola-pipraga ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 15-20 minutit, vahepeal korraks segades.
Samal ajal kuumuta keskmisel kuumusel supilusikatäie oliiviõliga küüslauguseibid, kuni need kergelt läni kumama hakkavad (mitte ei pruunistu), seejärel lisa tšilli, tomatipüree, pisut mett ja paar lehte basiilikut ning lase vaiksel tulel nii 10-15 minutit muliseda. Kui kaste liiga kokku "kuivab", lisa silma järgi vett.
Sega hulka baklažaan, pisut soola-pipart ja kapparid ning lase veel ca 10 minutit vaiksel tulel podiseda. Samal ajal keeda valmis pasta.
Serveerimiseks sega pasta kastmega läbi ja jaga taldrikutesse. Peale puista juustu ja basiilikulehti.