Minu huvi makroonide vastu tekkis aastal 2015, kui sai neid esimest korda maitstud ja need maitsesid võrratult. Alates sellest ajast olen võimaluse korral igal pool neid maitsnud ja armastus nende vastu on ajas üha kasvanud. Kuna too aeg oli elukorraldusest tulenevalt elutempo väga kiire, siis ma ise veel nende küpsetamise peale ei mõelnud. Aastal 2018 jõudsin esimeste katsetamisteni, aga kuna sellel hetkel polnud mul veel piisavalt pealehakkamist, siis jätsin pärast paari ebaõnnestunud katset asja katki.

2019. aastal jäin lapsehoolduspuhkusele ja kuna soovisin kodus olles end kasulikuna tunda, siis sai spontaanselt mandlijahu koju ostetud ja uuesti proovitud. Kolm katsetust ja juba tulidki ilusad makroonid välja. Tundsin, et makroonide valmistamine on minu jaoks ja kuna mulle väga meeldib nokitsemine, siis otsustasin oma vaba aja pühendada makroonidele. Selleks, et oma oskuseid lihvida, sai käidud ka koolitustel, et saada käe sisse, milline õige makrooni taigna konsistents peab olema ja kuidas see spaatlilt maha peaks voolama, et vältida ,,ülesegamist’’, kuna makroonide taigen on väga kapriisne.

Mis see makroon siis täpsemalt on? Millest see koosneb ja kui raske seda teha on?

Makroonide puhul on tegemist mandlijahust valmistatud küpsetistega, mille vahele pannakse meelepärase maitsega kreem. Makroon koosneb munavalgest, tuhksuhkrust ja suhkrust, soovi korral värvitakse makroon toiduvärviga või mõne loodusliku värvainega.
Makrooni iseenesest pole raske teha, peab lihtsalt retseptist täpselt kinni pidama ning oluline on ka taigent mitte üle segada.

Kõige keerulisem on pigem oma ahjuga sõbraks saamine - leida õige temperatuur ja küpsemis aeg, et makroon ei jääks seest toores või ei küpseks üle.

Kas alguses valmistasid makroone enda, pere ja tuttavate jaoks? Kuidas tekkis mõte, et makroonide valmistamisest võiks äri saada?

Alguses valmistasin pigem endale ja tuttavatele. Kuna sain palju positiivset tagasisidet, siis otsustasin hakata neid valmistama ka teistele soovijatele. Miks hoida head asja ainult endale.
See otsus ei tulnud uisapäisa - vaid oli ikkagi väga kalkuleeritud. Tegin põhjalikult kodutööd ning jõudsin järeldusele, et Eestis on tegelikult väga vähe makroonide pakkujaid, kuid soovijaid seevastu päris palju. Kuna viibisin lapsehoolduspuhkusel ja küpsetada mulle meeldib, siis hakkasingi kasutama oma vaba aega makroonide valmistamisele. Nõudluse kasvades otsustasingi asutada oma pisikese ettevõtte.

Kas oled ka eelnevalt kokandusega tegelenud? Või sai kokandushuvi alguse makroonide tegemisest?

Kokata on mulle alati meeldinud ja valmistan hea meelega kodus erinevaid roogasid ning küpsetisi. Miks just huvi tekkis makroonide vastu - tegu on päris keeruliste küpsetistega, mis vajavad palju nokitsemist ja nokitseda mulle meeldib. Mulle meeldib teha ilusaid ja maitsvaid asju ja makroonid annavad mulle võimaluse mängida erinevate värvide- ja maitsetega.

Mis sa arvad, kas makroonid võivad hetkel eestlastele veel veidi võõrad tunduda? Miks see nii võib olla?

Nii palju kui ma hetkel makroonide küpsetamisega tegelenud olen ning erinevatel laatadel käinud, siis on palju inimesi tulnud ligi ja uurinud, et millega täpselt tegu. Seega ma arvan, et paljude eestlaste jaoks on veel tegu võõraste maiustega. Ilmselt on makroonidest vähe räägitud ning jaekaubanduses pole neid ka väga saadaval. Isegi kui midagi on, siis võivad need olla päris kaua pakendatult seisnud ning see omakorda võib mõjutada maitset, võrreldes värskete makroonidega. Kui esimene kogemus ei ole positiivne, siis võib tekkida teatav eelarvamus ning ühtlasi võib see mõjutada soovi ja valmisolekut neid uuesti proovida.

Kui suur on sinu igapäevane klientuur? Kas oled mõelnud ka äri laienemise peale?

Hetkel teen tellimusi kuni neljal päeval nädalas ja päevane klientuur on keskmiselt 6-10 inimest. Seni kuni laps veel väike, siis kodus ei plaani äri laiendada ega koormust nädalas tõsta, aga eks näis mis tulevik toob.

Mis on sinu tuleviku eesmärk toidumaailmas?

Minu eesmärk on ikka areneda ning pakkuda klientidele võimalikult hea kvaliteediga ja maitsega makroone. Kui tulevik on helde, siis ehk ühel ilusal päeval avada ka enda pisikene makroonide pood, kust saaks kaasa osta värskelt valmistatud makroone kui ka teisi koduvalmistatud maitsvaid maiuseid.