Kristjan räägib, kuidas messil umbes tuhande erineva joogi vahel endale teed teha ning milliseid meistriklasse ja muid üritusi messil leida võib. Urvo ja Tiina tutvustavad oma põnevaid veine. Keiu meenutab saates muuhulgas seda, kuidas ta Hiinas viinamarjaveine otsimas käis ja Liisal on muude küsimuste hulgas üks, mis käib... palmiveini kohta.

Mis loom on "Eesti vein"?

Eesti vein seostub paljude jaoks ikka veel vanavanemate koduveiniga. Kahtlemata võis ja võib see ka tänapäeval olla vägagi maitsev, ent seekord huvitavad meid eelkõige veinid, mida ka poelettidelt ja restoranidest leida võib. Paljud teavad, et hapukapsa kõrvale sobib kenasti Rieslingut juua, aga milline võiks olla kodumaine alternatiiv, mis samavõrd hästi klapiks? Kuidas läheb Eestis viinamarjaveinide tootmisega üldse?

Veinivilla perenaine Tiina Kuuler teab kõigest sellest ja paljust muust lähemalt rääkida, saatejuhid kontrollivad räägitu aga ise üle, sest Kuuleril on mõned veinid ka saatesse kaasa võetud. Muide, proovime ka auhinnatud Eesti veini, mille autoriks on karsklasest veinimeister. Püsige liinil ...

Ida-Euroopa veinimajad tõstavad pead

Kuidas läheb aga veinimaailma nii öelda hallil alal, Ida-Euroopal - täpsemalt Bulgaarial, Rumeenial, Moldoval, Ungaril? Liviko Sommeljee Urvo Ugandi on meil külas ja leiab, et nondel piirkondadel läheb veini mõttes päris hästi. Nõukogude Liidu ajal veinimaailma kvaliteeti jõudsalt hävitanud sündmustest on paljud omaaegsed veiniriigid kenasti välja tulnud ja nii pole mõeldamatu seegi, et leida shampanjale Ida-Euroopast alternatiiv. Urvo Ugandil on nii mõnigi põnev vein stuudios kaasas ning uurime neidki lähemalt.

Meenutused, millega täpsemalt tegu, leiate ka meie Facebooki-leheküljelt. Kirjuta meile oma soovituste, pakkumiste ja küsimustega aadressil vala@delfi.ee! Vastame kõikidele kirjadele!

Nüüd aga ... kuulake joogisaate "Vala välja!" neljandat lindistust Delfi Tasku vahendusel:

1x
00:00