Jõulumaitseline pohlakeeks Jaan Heinmaa
Keeks, mis maitseb nagu mahlane piparkook. Pohlad hoiavad keeksi muredana veel mitu päeva, ainult säilita küpsetist õhukindlalt suletavas karbis. Külmutatud pohlade korral lisa need tainasse külmunult.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 2 tk Muna
  • 2 spl Tume siirup
  • 2 dl Fariinsuhkur
  • 1 dl Rõõsk koor 35%-line
  • 125 g Või
  • 1 tl Kaneel (jahvatatud)
  • 1 tl Kardemon (jahvatatud)
  • 1 tl Ingver (kuivatud, pulber)
  • 0.5 tl Nelk (jahvatatud)
  • 3.5 dl Nisujahu
  • 1 tl Söögisooda
  • 2 dl Pohl

GLASUUR

  • 1 tk Munavalge
  • 1.5 dl Tuhksuhkur
  • 1 spl Sidrunimahl

KAUNISTAMISEKS

  • Pohl
  • Tuhksuhkur

Klopi kausis lahti munad. Lisa siirup, fariinsuhkur, vahustamata koor ja sulatatud või. Sega omavahel kõik kuivad ained ja lisa munasuhkrusegule. Kõige lõpuks sega juurde pohlad. Vala tainas võitatud ning jahuga ülepuistatud piklikku keeksivormi. Küpseta 160-kraadises ahjus 55 minutit. Jahuta veidi ja kummuta keeks restile tahenema.

Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur, munavalge ja sidrunimahl. Nirista glasuur jahtunud keeksile ja puista üle tuhksuhkruga. Kaunista pohladega.