Hapukoore-meekook Jaan Heinmaa
Kook, mis vajab külmikus läbiimbumiseks ja maitsestumiseks vähemalt 12 tundi. Mida tumedamaks põhjad küpsetad, seda tugevama maitsega koogi saad.

Koostisosad:

PÕHI

  • 2 tk muna
  • 2 dl Suhkur
  • 60 g Või
  • 0.5 dl mesi (vedel)
  • 7 dl Jahu
  • 1 tl Küpsetuspulber

VAHELE

  • 1.5 kg Hapukoor
  • 3 dl suhkur

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sulata potis või ja lisa mesi. Tõsta hulka munavaht. Kuumuta keemiseni ning tõsta tulelt. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks tainaks. Jaga tainas 5 palliks ning rulli kergelt jahusel laual piklikud tükid. Aseta küpsetuspaberile ning küpseta ükshaaval 175-kraadises ahjus 5-7 minutit. Purusta 1 tainaplaat peeneks puruks ja jäta koogi kaunistuseks. Määri jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ning kaunista koogipuruga. Hoia kilega kaetuna külmkapis kuni järgmise päevani. Lõika ruutudeks.