Varem juba viisteist aastat tallinlaste südameid võitnud ja maitsemeeli võlunud Turg resto on linnakära ja sagina nüüd selja taha jätnud ning seadnud end sisse Nõmme Turu rohelusest pakatavas embuses. Kombineerides kodumaised koostisosad ja aastatepikkuse kogemuse ning uue aja retseptid, pakub Turg resto midagi meelepärast igale maitsele. Restorani mahlased käsitööburgerid, tervislikud poke bowl’id ning hõrgud pitsad on ideaalne võimalus nautida tänavatoidu võlu ja maitset.

Varem mitme maineka Tallinna restorani köögis ja peakoka ametipostil karastatud ning vormitud Joonas Koppel on saabunud Telliskivi Loomelinnaku tänavatele, et tuua meieni enda täiuslikkuseni lihvitud versioonid burgerist, friikatest, takodest ja paljust muust. Jounz by Joonas Koppel on leidnud endale ka väärikad naabrid – viimaste seas Nudisti peenjoogivabriku, kus viimaste sahinate kohaselt osatakse juba unistusi pudelisse korgi taha sulgeda. Koos on nad moodustanud täiusliku tasakaalu rikkaliku toidu ja võrratute jookide vahel, mis mitte ainult ei maitse hästi, vaid on ka tunnistus heast maitsest.

Käsitööõllegurmaanidele, aga ka lihtsalt nautijatele on Põhjala nimi kindlasti juba aastaid tuttav – on ju tegemist käsitööõlle traditsioonide säilitaja ja uuendajaga. Heaks uudiseks on ka kindlasti tõsiasi, et Põhjala Tap Room pakub enda unikaalse märjukese kõrvale ka väärikat kõhutäit ja maitseelamust. Nii nagu juuakse vastava toidu kõrvale vastavat veini, leiab Põhjala Tap Roomi menüüst need justkui kokku loodud paarid käsitööõlle ja uskmatute hõrgutiste vahel. Joogikaart on saanud siin endale tõesti väärilise menüü, mille hulgast leiate nii eheda Texase BBQ, käsitsi valmistatud friikartulid, aga ka suitsutatud seakülje ja käsitsi valmistatud vorstid.

Kui kultuur rühib suunas, kus elustiili ja väärtusi saab väljendada toidu ja interjööri kaudu, siis Suvila Pizza on kindlasti kasvulavaks sellisele liikumisele. Eriti hästi tehakse Suvila Pizzas, nagu ka nimi juba kindlasti reedab, pitsasid. Asudes Kalamaja pargi ja Noblessneri sadama vahel, kombineeruvad ka nende kiviahjus sündinud pitsadel maitsetaimede värskus ja rohelus ning hõrgud ja maitsetest pakatavad juustud koos kõige muu hea-paremaga, mida pitsa peale panna annab.

Pärnu maanteel asuvas Lutheri vabrikus ei panda juba palju-palju aastaid mööblit kokku, kuid loodus tühja kohta ei salli. Vanades ja väärikates ruumides on tegutsema hakanud bistroo Masinaruum, mis mööbli asemel komplekteerib suurepäraseid maitseelamusi ja kõhutäisi. Masinaruumist leiab valikuid igale maitsele – indiapärasest kanakarrist kuni taimsete pajaroogadeni. Samas hoiab Masinaruum au sees lõunasöögi pühadust, suunates kõvasti auru just toitvatele ja maitsvatele lõunapakkumistele, mida kindlasti nii Lutheri mööblivabriku töötajad kui ka omanikud omal ajal hinnata oleks osanud.

Ready, (Sushi) Set, Go! – just selline lause võiks peas kõlada, kui tuleb tahtmine kogeda värskeid ja täidlaseid maitseid sinise mere sügavatest soppidest. Sushi Set on suutnud turule tuua äärmiselt efektiivse kombinatsiooni kiirusest ja kvaliteedist. Susi Set toimib nagu Vormel 1 boksipeatus, meeskonna kogenud käte vahel valmivad maitsvad hõrgutised lausa valguskiirusel.

Kuigi FRANK sai tuntuks kui kokteilibaar, mille suurepärased joogid oleks pannud isegi James Bondi unustama, mis salajast ülesannet ta täpselt täitma saabus, on tegemist ka suurepärase restoraniga. FRANK suunab fookuse tänavatoidu ja restoranipärase serveermise kombineerimisele ehk omavahel kohtuvad hea kõhutäis, suurepärane maitse ning unustamatu elamus. Menüüst ei puudu loomulikult ka klassikaline Inglise hommikusöök, mis on tõeline elupäästja pärast eelmise õhtu kokteile.

Jaga
Kommentaarid