Mõned inimesed kujutavad ette, et kusagil troopilisel saarel üles kaevatud kirstu avamine ja sealt varanduse leidmine võiks olla elu tippsündmus, kuid ilmselgelt ei ole nad kunagi avanud Flafy sõõrikute karpi, sest tõeline aare peidab end hoopis seal. Iga Flafy sõõrik on nagu hunnitu kunstiteos või armsaks saanud muusikapala, sest nad kõik on unustamatud (kuid õnneks mitte kordumatud) maitsekogemused, mida tahad üha uuesti ja uuesti proovida.

Kui sügis oma raskusega end su õlgadele asetab ning akna taga vaid hallid toonid paistavad, on üks värviline ja toitev Mehhiko stiilis taco täpselt see, mida sul vaja on. El Maizis teatakse suurepäraselt, kuidas leida õige tasakaal mahedate ja teravate maitsete vahel. Mehhiko köögis on omavahel tasakaalus ka valgud ja süsivesikud ehk tegemist on vägagi tervisliku toiduvalikuga.

Tuleb välja, et „Suudlevad tudengid” ja klassitsistlikus stiilis ehitatud raekoda ei olegi ainsad tähelepanu väärt kohad Tartu linna südames. Raekoja plats on koduks ka Hopsile, restoranile, kus kohtuvad omavahel Itaalia päikese ja mere poolt inspireeritud maitsed ning veini ja toidufanaatikute kustutamatu kirg gastronoomiliste elamuste järele. Ka restorani joogikaart on igati oma köögi vääriline, pakkudes just seda õiget veini, õlut või muud keelekastet, mis toidu tantsule viib.

The Grill on üks nendest restoranidest, mille suurepäraseid lihatoite ei suuda keegi päris täpselt järele teha. On selleks mingid põlvest põlve pärandatud teadmised maitseainete või marinaadi osas või mängib rolli hoopis grillimistehnika? Tegelikult see polegi oluline, sest The Grilli on alati valmis pakkuma lamba-, sea- ja loomalihast valmistatud šašlõkki, mis on nii krõbe ja mahlane, et keele viib alla.

Välk saabus justkui selgest taevast Tartu toidumaailma rikastama, menüüst leiab nii klassikalisi praade kui ka uuema aja leiutisi. Välgust võikski mingis mõttes mõelda kui restoranist, kus koduseid toite saatev armastus kohtub elukutselise professionaali nägemusega. Veiseliha ja spargliga käivad nad veel eriti meisterlikult ringi.

KOME suširestorani menüüs on pea sama palju valikuid kui keemiliste elementide perioodilisustabelis ühendeid, kuid erinevalt viimastest on kõik KOME pakutavad road ülimaitsvad ja päriselt söödavad. KOME sušigurude täpsete ja vilgaste näppude vahel ning peakoka terava silma all valmivaid tõusva päikese maa parimad hõrgutisi saab Emajõe Ateenas nautida tänu Woltile nüüd iga päev ka kodus ja kontoris.

Reval Café on eestlaste südameid vallutanud juba päris palju aastaid ning nüüd on uksed Tartus avanud ka Reval Café Paju, mis ootab juba tuntud headuses kõiki kohvi- ja toidugurmaane. On ka Tartu ju tuntud kui heade mõtete linn ja Reval Café on samuti alati hea idee.

Jaga
Kommentaarid