Foto: Shutterstock
Kana-makaronivorm valmib kiirelt, maitseb kõigile ja on toit, mille puhul ähvardab lausa ülesöömisoht.

Koostisosad:

  • 200 g väiksemaid makarone
  • 400 g kana kintsuliha
  • 1 sibul
  • paar küüslauguküünt
  • 2 viilu suitsupeekonit
  • 2 tomatit
  • 150 g suvikõrvitsat
  • 250 g mozzarella kirsse
  • 2 dl köögiviljapuljongit
  • 400 g murulauguga toorjuustu
  • soola-pipart ja värsket (või kuivatatud) punet

Valmistamine:

  1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks ja kurna.
  2. Haki kana kintsuliha väiksemateks tükkideks. Haki sibul ja küüslauk ning tükelda suitsupeekon. Pane need kõik pannile ja prae krõbedaks. Maitsesta soola ja pipraga ning vala makaronid peale. Sega.
  3. Lõika tomat ja suvikõrvits väiksemateks tükkideks, tükelda mozzarella ka väiksemaks.
  4. Tee valmis puljong ja sega toorjuustuga läbi.
  5. Vala ahjuvormi pannil tehtud segu, tomatid ja suvikõrvits ning kõige peale puljoni-toorjuustusegu. Sega see kõik vormis läbi ja riputa peale punet.
  6. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes poo tundi.