19.03.2019, 18:30
AUS TOIT neile, kes armastavad süüa — ubadega raguu
Prantsuse päritolu, täpsemalt Toulouse’i ja Carcassonne’i kandi rikkaliku ja rammusa pajaroa originaalretsept on cassoulet de Castelnaudary. Põhikomponendid on alati mitmesugused sealihatükid, vorstid, pardi-confit ja suured valged oad. Tegemine võtab aega, aga kui toit valmis, saab sellest rohkem kui üheks korraks. Toidu nimi tuleb suurest keraamilisest ahjupotist nimega cassolo. Kui keraamiline ahjupott puudub, ajab asja ära ka klaasist või malmist variant.
FOTO:
Koostisosad:
- 1 kg suuri valgeid ube
- 500 g sealihatükke
- 700 g toorvorste
- 1 küüslauguküüs
- purustatud pipart
PARDI-CONFIT:
- sööjate arvule vastav kogus pardikoibi
- küüslauku
- soola, pipart
- tüümiani
- pardirasva
PULJONG:
- 150 g seanaharibasid
- 1 seajalg või -koot
- 300 g soolatud sealiha
- 1 punt bouquet garni’t (seller, porru, tüümian, petersell, loorber)
- 250 g porgandeid
- 250 g mugulsibulat
- 2 nelki
- 2 küüslauguküünt
- soola
- 2 sl tomatipastat