23.02.2017, 14:05
EV99 KÖÖK ALGAJATELE: Kanamaksa pasteet handsa ja mädarõikaga
Vabariigi aastapäev on just see aeg, kui tuua lauale kõik kapis peidus olev hea-parem ning rakendada kogu aastatega kogunenud gastronoomiakäsitöö selleks, et valmistada midagi äärmiselt võimast kogu perele hammustamiseks. Pasteet kuulub igal juhul kohaliku gastronoomia põhituumikusse, olgugi, et pole kaugeltki meiekandi delikatess.
FOTO:
Koostisosad:
Kanamaksa pasteet handsa ja mädarõikaga
- 500 g Kanamaks
- Suurem sibul
- Paar küüslauguküünt
- Paar porganit
- 250 g Võid (82%)
- Oliivõli
- Valge greibi mahla
- Sidrunimahla
- Mädarõigast
- Handsat
- Meresoola
- Musta pipart
Kindel on aga see, et pasteedi valmistamine peaks kuuluma iga endast lugupidava inimese köögioskuste hulka. Seda kahel põhjusel: kuna pasteeti on vääääga lihtne vamistada ja teiseks, kuna see on niiii maitsev. Alustame!