FAO27 peakokk õpetab kala küpsetama: Klaarsäga šašlõkivarras
Maitsed.ee toimetusel on äärmiselt hea meel tutvustada eestlastele uut kala, mis jõudnud meie maale kohalikku toiduvalikut täiendama alles viimastel kuudel. Tegemist on Hollandist pärist klaarsäga nimelise valgelihalise kalaga.
Koostisosad:
Klaarsäga šašlõkivarras
- 200 g Nahata klaarsäga fileed
- 200 g Apteegitill
- 2 tk Punast sibulat
- Suitsusoola
- Tšillihelbeid
- Marineeritud pärlsibul
- Tomativiile
- Rohelise salatisegu
- Soolakurki
- Balsamico
- Meresool
- Must pipar
- Suhkur
Tabasalus asuva kalakohviku FAO27 peakokk Jaanus Krass võttis klaarsäga lahkesti vastu ning valmistas sellest praktiliselt luudeta, aga tummise valge lihaga kalast kolm imelist retsepti. Esimese retsepti avaldasime eile: Küpsetatud klaarsäga filee ahjuaedviljadega!
Esmakordselt 2016 aasta suvel Eestisse jõudnud kala. Klaarsäga on kasvatatakse väga väikese ökoloogilise jalajäljega Hollandi farmis, kus tootmisprotsessides ja tehnoloogiate valikul pööratakse suurt tähelepanu nii kalade heaolule, kvaliteedile kui looduse säästmisele.
Kalad kasvavad stressivabalt kvaliteetses vees, ilma ravimiteta, GMO-vabade söötadega, millest 70% on taimset päritolu. Filee toodetakse farmis koha peal paari tunni jooksul ning jõuab Eestisse jahutatuna.
Klaarsäga filee on valge lihaga, värske ja maheda maitsega. Filee on ilma luudeta, nahaga või nahata ja tugeva koestruktuuriga. Klaarsäga sisaldab 750 mg omega-3 rasvhappeid 100 grammi kohta. Klaarsäga meeldib lastele, on kerge ja tervislik vanematele ja kiire ning lihtne valmistada mitmel moel - praadida, grillida, küpsetada.