Boef a la Tartar Saku õlletehas
Boef à la tartari valmistamistamisel puuduvad reegleid, peaasi, et veiseliha on värske ja soovitavalt ise hakitud - liha ei tohi aga tegelikult hakkida, imelisim tulemus tuleb, kui liha üliterava kokanoaga ristitera laastudena lihakäntsakalt maha kraapida.

Koostisosad:

Boef a la Tartar

  • Veise sisefileed
  • Värske muna
  • Dijoni sinepit
  • Worcesteri kastet
  • Ketšup
  • Sool
  • Must piper

Valmistamine:

  • Puhasta liha kelmetest, tükelda terava noaga hästi peeneks ja aseta kaussi. 
  • Maitsesta liha ket- šupi, sinepi, Worcesteri kastme, soola ja pipraga. 
  • Sega kõik läbi ja aseta taldrikule. Võid abiks võtta metallrõnga, kui soovid ilusat ümmargust vormi. 
  • Vajuta liha keskele väike lohk ja aseta sinna munakollane. 
  • Serveerides lisa hästi peeneks hakitud punast sibulat, hapukurki, anšoovist, kappareid, röstitud saia, tüümiani, Tabasco kastet, Worcesteri kastet või muud meelepärast.
  • Naudi röstsaiaga!

Sellist tehnikat kasutades ei rebene liharakud ning lihapuder jääb sõmer, hõrk ning mittevesine. Kui hakkides paneb hea käega kokk Boef a la Tartar'i kokku veerand tunniga, siis kraapides kulub kindlasti kaks korda enam aega. Lisaks kasvab muskel.

Lisandid veiseliha juurde valib igaüks ise, kuid klassikast ei pääse: kapparid, toores muna, sool, must pipar, antšoovised, sibul, seened, hapukurk. Kõik nimetatu tuleb hakkida peeneks ning lauas segada kokku ühtseks määrdeks ja laotada röstsaiale.


Sobib häst Dark Lageriga, mis harmoneerub oma pehmuse
ja kergusega ideaalselt veiselihaga.
* * *

DARK LAGER

Teine uus tulija ehk Saku Dark Lager sobib neile, kellele meeldib sametine, rikkalik ja küllusliku maitsega õlu. Maitselt pehme ja heas tasakaalus ning kohati lausa šokolaadise maitsega õlu sobib hästi talviste toitude kõrvale.

Tugevamad lihatoidud, tummised hautised ja pajaroad ja miks mitte ka verivorst on toidud, mille juurde sobib Saku Dark Lager lahti korkida. Ka grillilt tulevad suitsused maitsed peaksid küllusliku õllega ilusa duo moodustama. Samuti sobib Dark Lager šokolaadiste magusroogade juurde.

Franki menüü šokolaadi-fondant lausa küsib sellise maitsetiheda joogikaaslase järele. Samuti tasub Saku Dark Lagerit sobitada lambalihaburgeri või -salatiga.