Peekonisse mähitud härja sisefilee noisetid Saku õlletehas
Talvine grillimine on alati eriline, samamoodi nagu suviti saunast jääauku kargamine või juustule moosi lisamine. Midagi natukene erilist halli päeva! Restorani Frank peakokk on pakkunud tumeda laager-õlle kõrvale just grillitud härjafileed peekoniga.

Koostisosad:

Peekonis küpsetatud härja sisefilee noisette’id

  • Härjafileed
  • Peekon
  • Puravikke
  • Võid
  • Punavein
  • Vahukoor
  • Roheline pipar

Valmistamine:

  • Keera härjafilee peekonisse, kinnita grilltikuga. 
  • Grilli kuumal grillil mõlemalt poolt kiirelt. Maitsesta soola ja pipraga. 
  • Tõsta lihatükile veidi (puraviku)võid ning aseta eelsoojendatud 180-kraadisesse ahju ca 7 minutiks, kuni filee küpsusaste on medium. 
  • Serveeri kastmega, mille võid valmistada võrdsetes osades punaveinikastmest ja 35% koorest, lisades kastme sisse rohelist pipart.

Roa juurde sobib Dark Lager!
* * *

DARK LAGER

Teine uus tulija ehk Saku Dark Lager sobib neile, kellele meeldib sametine, rikkalik ja küllusliku maitsega õlu. Maitselt pehme ja heas tasakaalus ning kohati lausa šokolaadise maitsega õlu sobib hästi talviste toitude kõrvale.

Tugevamad lihatoidud, tummised hautised ja pajaroad ja miks mitte ka verivorst on toidud, mille juurde sobib Saku Dark Lager lahti korkida. Ka grillilt tulevad suitsused maitsed peaksid küllusliku õllega ilusa duo moodustama. Samuti sobib Dark Lager šokolaadiste magusroogade juurde.

Franki menüü šokolaadi-fondant lausa küsib sellise maitsetiheda joogikaaslase järele. Samuti tasub Saku Dark Lagerit sobitada lambalihaburgeri või -salatiga.