24.03.2019, 11:00
Gluteenivaba toit — kookoshelvestes paneeritud kananagitsad
Kõikide laste lemmik. Ja tuleb tunnistada, et mitte ainult nende. Kui pahatihti tähendab paneering automaatselt ka gluteenisisaldust, siis kookoshelveste abil saab ka selle väikese mure lahendatud. Kookoshelbed küpsevad mõnusalt krõbedaks ja kuldseks ning nauditava lõppviimistluse annab krõbeda katte ja mahlase sisuga kananagitsatele magusa nüansiga mango- meedipp. Antud kogusest saavad söönuks neli inimest.
FOTO:
Koostisosad:
- frittimiseks õli
- 500 g tükeldatud kanafileed (2 tk)
- näpuotsaga mangokarrit või karripulbrit
- soola ja pipart
- näpuotsaga Cayenne’i pipart
- 1 suurem muna
- 100 g kookoshelbeid
MANGO-MEEDIPP
- 1 dl majoneesi
- 1 dl värsket või külmutatud tükeldatud mangot
- 1 sl mett
- näpuotsaga mangokarrit
- sl Sriracha kastet (või muud tšillikastet)
- värsket sidrunimahla
NÕUANNE!
- Frittimiseks parajat õlikuumust saad kontrollida saiatükiga. See peaks õlis pruunistuma umbes 30 sekundi jooksul. Et hoida õli kuumana, ära tõsta sinna liiga palju kanatükke korraga. Tõenäoliselt pead kanatükke küpsetama mitmes osas.
- Tõsta küpsed kanatükid õlist välja sõela või vahukulbi abil ning nõruta majapidamispaberile asetades need liigsest rasvast.