Granaatõunaga lambalõigud ja bulgur koos mündiga
Koostisosad:
RETSEPT
- 0.5 tk Granaatõun
- 3 küünt Küüslauk
- Mündilehed
- 1 tl Sool
- 1 sl Pruun suhkur
- Must pipar
- Sidrun (koor ja mahl)
- 0.5 dl Õli
- 600 g Lambaliha (kondita kints)
- 1 tl Harissa
BULGUR
- 2.5 dl Bulgur
- Õli
- 5 dl Vesi (kuum)
- Sidrunikoor (riivitud)
- 2 küünt Küüslauk
- Sool
- 1 dl Pistaatsipähklid (puhastatud)
- 0.5 tk Granaatõun
1. Eralda suurest granaatõunast seemned ning jaga kogus pooleks. Lõika lihast portsjontükid.
2. Purusta uhmris üks osa seemnetest koos hakitud küüslauguga pudedaks. Lisa peeneks hakitud münt, sool-suhkur ja pipar ning lisamaitseks pisut riivitud sidrunikoort ja -mahla. Sega hulka õli ning jäta lihatükid sellesse vähemalt 2 tunniks toatemperatuuril maitsestuma.
3. Enne serveerimist maitsesta bulgurit potis vähese õli, sidrunikoore ja soolaga. Vala peale kuum vesi ning hauta mõõdukas kuumuses, kuni vedelik on bulgurisse imendunud. Seejärel lisa pähklid ja ülejäänud granaatõunaseemned ning hoia kooslust kuni serveerimiseni soojas.
4. Prae marinaadist välja võetud lihalõigud osade kaupa kuumal pannil soovitud küpsuseni – väldi ülepraadimist, sest siis muutub liha tuimaks. Hoia fooliumi all soojas. Seejärel vala pannile marinaad ning kuumuta mõni minut, maitsesta harissaga. Serveeri kuumi lihalõike kastmega ülevalatult bulguri kõrvale. Soovi korral puista peale hakitud münti või koriandrit.