Valmistamine
  • Puhasta liha kelmest ja lõika lihast 1 cm paksused steigid. Lase lihal seista toatemperatuuril umbes 30 minutit. 
  • Raputa liha ühele poolele natukene musta pipart (otse veskist) ja mõned tilgad Balsamico laagerdatud punase veini äädikat.
  • Sega ahjuroobiga hõõguvad söed läbi ja tuuluta grilllabidaga, et nende külge ei jääks söetolmu.
  • Aseta steik otse hõõguvate süte peale küpsema. Kohe peale seda võta mõlemasse kätte tangid ja kergita steiki ning lükka tangidega maha selle külge jäänud söetükid ja aseta uuesti tagasi süte peale küpsema. 
  • Võid seda tegevust korrata, siis on kindel, et süsi liha ära ei kõrveta ja selle külge enam kinni ei jää. 
  • Grilli steiki, kuni selle külg on pruunistunud (umbes 1 minut). Seejärel keera steigil teine külg ja korda tegevust, mida tegid ka steigi esimesele küljele.
  • See liha on tugeva söearoomiga ja eriliselt nauditav! Raputa steigile peale veidi helvessoola, nii saad meeliülendava maitseelamuse – soolakristall avaneb hamba all ja liha hea maitse tuleb veelgi paremini esile!